Makabi Haifa/Foto:EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Izraelci su obezbedili plej-of, ali nije bilo lako, a falilo im je i sreće u nekim situacijama.

Crvena zvezda je pobedila Pjunik u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona ukupnim rezultatom 7:0 (5:0, 2:0) i tako je obezbedila plasman u plef-of.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednja prepreka crveno-belih u pohodu ka Ligi šampiona biće Makabi iz Haife, koji je bio bolji u dvomeču od Apolona rezultatom 4:2 (4:0, 0:2).

Od samog starta prvog meča Izraelci su držali kontrolu nad utakmicom, poveli su autogolom štopera Apolona Pejbernesa, Ali Mohamed je sa dva gola povećao na 3:0, a konačan rezultat je postavio Fredi Pijerot u 79. minutu.

Revanš meč je bio sasvim drugačiji i fudbaleri Apolona su ekspresno poveli 2:0, u 19. minutu je bio precizan Onženda, dok je u 27. pogodio Kol.

Izraelcima su poništena dva gola u prvom poluvremenu, zbog ofsajda, i delovalo je da bi Apolon mogao da stigne do čudesnog preokreta.

Ipak, u drugom poluvremenu Kiprani nisu uspeli da stignu do prilike da ugroze gol Makabija i rezultat se nije promenio.

PROČITAJTE JOŠ

Izraelski klub je prethodne sezone igrao u grupi E Lige konferencija sa Union Berlinom, Fejenordom i Slavijom Prag.

Grupnu fazu su završili kao poslednji sa četiri boda, a uspeli su da pobede samo Slaviju kod kuće rezultatom 1:0.

U sezoni 2020/21 izgubili su u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope od Totenhema (7:2), dok su u sezoni 2019/20 ispali od Strazbura u drugoj rundi kvalifikacija za isto takmičenje.

Prva utakmica plej-ofa igraće se u Izraelu 16. ili 17. avgusta, dok će revanš meč biti odigran na Marakani 23. ili 24. avgusta.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde u Jermeniji, natpis „Kosovo je Srbija“ na tribinama

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram