Foto: FK Crvena zvezda

Dešavanja iz Jerevana pratite na Nova.rs.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Pjunik u Jerevanu sa 2:0 i tako ukupnim rezultatom 7:0 prošli u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon beogradskih 90 minuta Zvezda je prakitčno obezbedila prolaz dalje, pošto je u Jermeniju otputovala sa 5:0.

Od samog početka meča to se i videlo pošto je Zvezda više bila fokusirana na odbranu dok je Pjunik pokušavao da dođe do bar jednog gola, ali to nije uspeo. Crveno-beli su imali sjajnu šansu da povedu u 28. minutu kada je nakon šuta Nemanje Milunovića defanzivac Pjunika igrao rukom u kaznenom prostoru, ali Aleksandar Katai nije iskoristio najstrožu kaznu.

Ipak, u pretposlednjem minutu prvog poluvremena fauliran je Seku Sanogo nakon kornera, VAR je ponovo bio na Zvezdinoj strani, a Gelor Kanga pogodio sam ćošak za 1:0.

U drugom delu u strelce se tačno po isteku sata igre upisao i Milan Pavkov.

Zvezda će u borbi za Ligu šampiona igrati protiv Makabija, koji je u revanšu poražen od Apolona na Kipru sa 2:0, uz tri poništena gola Izraelaca, pa put ka Ligi šampiona vodi kroz Haifu.

Prvi duel u Izraelu je na programu 16. ili 17. avgusta, dok je revanš zakazan za sedam dana kasnije u Beogradu.

Pjunik – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

(Kanga 44, Pavkov 60)

Stadion: Gradski (Jerevan); Sudija: Vilijam Kolum (Škotska)

Pjunik: Bušnev, Hartjunjan (od 78. Ausi), Juričić (od 83. Mladenović), Avagjan (od 78. Najarjan), Bratkov (od 78. Gareginjan), Kokuik, Dašjan, Gonzales, Kovalenko, Žuninjo, Otubandžo (od 62. Radeski)

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Milunović, Eraković (od 64. Stanković), Kanga (od 77. Srnić), Kangva, Sanogo (od 46. Mitrović), Katai (od 64. Ben), Bukari (od 69. Mustafa), Pavkov

Pjunik - Crvena zvezda 0:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar