Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde desetkovani koronavirusom otišli su u Bugarsku na megdan Ludogorecu u 2. kolu Lige Evrope, dok Partizan kod kuće ima priliku da pobedom zakorači u narednu rundu Lige konferencija.

Crvena zvezda i Partizan u specifičnom raspoloženju i momente ulaze u nove mečeve Lige Evrope, odnosno Lige konferencija, iako su rezultatski u sjajnim nizovima utakmica.

Tim Dejana Stankovića pobedio je Bragu sa 2:1, remizirao sa Partizanom (1:1) i raspucao se protiv Novog Pazara sa 4:0, ali je u utorak obelodanjeno da zbog koronavirusa protiv Ludogoreca u Bugarskoj (četvrtak, 21.00) neće biti Milana Borjana, Aleksandra Dragovića, Miloša Degeneka i Aleksandra Kataija.

PROČITAJTE JOŠ

To je suzilo pre svega opcije na štoperskoj poziciji i očekuje se nastup Radovana Pankova uz Strahinju Erakovića, koji je protiv Pazaraca poneo i kapitensku traku, što je bila svojevrsna poruka Dejana Stankovića, koji želi da potvrdi poverenje, ali i očekuje veliku odgovornost. Sam Eraković, nedavno se dobro pokazao i u derbiju na sekundarnoj bekovskoj poziciji, pa Stanković ima opciju da razmisli i o formaciji sa kojom će istrčati na teren u Razgradu.

U ofanzivi, sva plejmejkerska odgovornost biće na Mirku Ivaniću, a Zvezdi je neophodno i buđenje Loisa Dionija.

Sa druge strane, Ludogorec je trenutno lider u prvenstvu Bugarske sa 18 bodova uz impresivnu gol razliku 19:4. Posle sedam odigranih kola ekipa iz Razgrada ima šest pobeda i jedan poraz. Na poslednjem meču odigranom u domaćem šampionatu rutinski su pobedili Botev Vratsu sa 3:1, dok su u Ligi Evrope remizirali sa Mitjilandom (1:1) na gostujućem terenu i sada žele da iskoriste desetkovanost šampiona Srbije.

Zanimljivo je i da Slaviša Stojanović, nekadašnji trener Crvene zvezde sa velikim iskustvom iz Bugarske, rešio da pomogne crveno-belima.

„Da, tačno je da sam pomogao oko toga. Normalno je da pomoćnici i treneri Crvene zvezde od mene traže informacije o Ludogorecu nakon što sam dva puta bio u Bugarskoj. Poznajem tim Ludogoreca, ovo su dva potpuno različita tima u stilu igre, ali oba tima su šampioni. Svi znamo da je Zvezda pre 3-4 godine izgubila meč od Ludogoreca za ulazak u Ligu šampiona i sada ima još veću motivaciju. Dajem prednost Zvezdi jer ima iskusnije igrače, ali svi znamo da Ludogorec ima odlične igrače sa kvalitetima. Mislim da će male stvari odlučiti ovaj meč“, rekao je Stojanović za bugarske medije.

S druge strane, Partizan čeka Floru u četvrtak od 18.45 i o svemu se priča sem o tom meču. Crno-beli su u prvom kolu pobedili Anortozis na gostovanju sa 2:0, estonska Flora je poražena od Genta sa 1:0, pa Partizan ima idealnu priliku da u Humskoj ostane na maksimalnom učinku.

Meč dolazi u smiraj kontroverznog odlaska Sejdube Sume posle sporazumnog raskida ugovora, Aleksandar Stanojević održao je vanrednu tribinu na kojoj je odgovarao na brojne škakljive teorije navijača i meč sa Florom je u potpunosti ostao u drugom planu.

Ipak, Partizan ne bi trebalo da dovede u pitanje ulogu favorita, sa 5:0 je deklasirao Spartak prošlog vikenda, ima „raspucanog“ Rikarda i od početka sezone je kroz sličnu i „naelektrisanu“ atmosferu van samog terena dolazio do dobrih rezultata i kontinuiteta.

Što se Flore tiče, prošlog vikenda je remizirala sa 2:2 protiv „fenjeraške“ ekipe Tulevika na gostovanju.

BONUS VIDEO Ivan Gudelj o rečima Miljana Miljanića koje će večno pamtiti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar