Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Metalac sa 5:1 na Marakani u meču 38. kola Superlige i oborili su dva rekorda.

Postali su svetski rekorderi po broju bodova u jednoj takmičarskoj sezoni, pošto imaju ukupno 108 bodova (35 pobeda i tri remija) i oborili su rekord Seltika (106 bodova).

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su postali i najefikasniji po broju golova u superligaškoj sezoni jer imaju ukupno 114. Prethodni rekord držao je Partizan sa 111 iz sezone 1999/2000.

Zvezda je već u prvih pet minuta izjednačila Partizanov rekord, a pitanje pobednika rešeno je već u tom delu susreta.

Prvi se u strelce upisao Milan Gajić i to tek što su igrači izašli iz svlačionica i odali poštu zbog smrti Milana Kosanovića.

Mirko Ivanić je dobio loptu na levoj strani iz auta, probio se pored Prestiža uz gol-aut liniju i poslao je loptu po zemlji na suprotnu stranu.

Foto: Starsport

Tamo se iz drugog plana ubacio Gajić koji je iz prve levicom pogodio dalji ugao gola Strahinje Savića. Samo tri minuta kasnije, Aleksandar Katai je povukao kontru i dodao El Fardu Benu.

Loptu je zakačio, ali loše reagovao Bojan Mlađović, pa je onda stigla do Bena, koji je ostao sam pred Savićem i lagano ga matirao.

Zvezda je nastavila da napada i u prvih petnaestak minuta već je imala još nekoliko šansi za treći gol preko Ivanića i Falčinelija.

Savić je to branio, a u 20. minutu se posebno istakao sa dve lepe parade kojima je sprečio pogotke Ivanića i Kataija posle preciznih šuteva u ugao gola.

Foto: Starsport

Metalac je, uprkos rezultatu, pokušavao da pritiska odbranu Zvezde presingom i to nije izrodilo neku veću šansu, ali jeste nekolicinu centaršuteva i ubacivanja.

Posle jednog od njih u 27. minutu Prestiž se sudario sa kapitenom i golmanom Zvezde Milanom Borjanom, pa je Borjan umalo izašao iz igre.

Prekid dok mu se ukazivala pomoć potrajao je pet minuta, a kada je igra nastavljena, Ben je postigao i treći gol na meču.

Igrao se 34. minut kada je Zoćević izgubio loptu pred svojim kaznenim prostorom, kombinovali su Ivanić i Falčineli, crnogorski internacionalac je po zemlji pronašao Bena koji je ušao u prostor i dao treći gol na meču, pa se sa 3:0 otišlo na odmor.

Foto: Starsport

Drugo poluvreme je počelo izmenom Borjana za Zorana Popovića, koji se u međuvremenu zagrejao. Stanković je uveo i Gelora Kangu, koji će se već četiri minuta kasnije upisati u strelce.

Katai se prošetao po levom boku, centrirao je, Savić je napravio jednu od retkih grešaka i odbio je loptu na nogu Kangi, a Gabonac je bio siguran.

Metalac je uzvratio posle velikog kiksa Radovana Pankova. Štoper Zvezde se u 69. minutu okliznuo na tridesetak metara od svog gola, Maksimović je uzeo loptu i izašao sam ispred Popovića.

Foto: Starsport

Lagano je rešio akciju za 4:1. Metalac je ubrzo imao još jednu priliku, kada je Krajišnik glavom šutirao preko gola Zvezde.

I baš kada je delovalo da Metalac možda može do još nekog pogotka, Zvezda je zatresla mrežu. Srnić je pao posle duela sa Mlađovićem, Minaković je pokazao ka penalu.

Loptu je namestio Pavkov, pogodio i od 77. minuta bilo je 5:1. Samo dva minuta kasnije Rodić i Ben su promašili čiste šanse za šesti gol.

Do kraja nije bilo mnogo uzbuđenja, mada je Srnić pogodio spoljni deo mreže u poslednjih deset minuta.

Zvezda – Metalac 5:1 (3:0)

(Gajić 2, Ben 5, 34, Kanga 49, Pavkov 77 – Maksimović 69)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd; Bez publike; Glavni sudija: Nenad Minaković; Pomoćnici: Olajoš, Vojnić, Srećković

Crvena zvezda: Borjan (od 46. Popović) – Gajić, Milunović, Pankov, Rodić, Petrović (od 46. Kanga), Nikolić (od 46. Sanogo), Ben, Ivanić, Katai (od 66. Srnić), Falčineli (od 73. Pavkov). Trener: Dejan Stanković

Metalac: Savić – Rogač, Vasiljević, Mlađović, Vlalukin, Maksimović, Zoćević (od 68. Milićević), Krajišnik, Kokir (od 46. Pecelj), Grbović (od 82. Luković), Prestiž. Trener: Žarko Lazetić

Drugo poluvreme:

90′ KRAJ! Zvezda je oborila dva rekorda sa 5:1

82′ Tinejdžer ušao u igru

Luković, dečko rođen 2004. ulazi u igru za Metalac i menja Grbovića. U međuvremenu je Srnić pogodio spoljni deo mreže posle dodavanja Bena.

79′ Zicer Bena, pa stopostotna Rodića – pored gola

Srnić je centrirao sa levog krila, Ben je prihvatio loptu nekako je primirio pred golom Metalca i ipak promašio. Rodić je na dva metra od gola Metalca posle kornera u istoj akciji promašio prazan gol.

77′ GOOOL! Penal za Zvezdu i 5:1

Mlađović je bio u kontaktu sa Srnićem, Srnić je pao u šesnaestercu, Minaković je pokazao na belu tačku, a Pavkov je bio siguran.

73′ I Pavkov na terenu… Metalac opet preti

Izašao je Dijego Falčineli i ustupio mesto Pavkovu. Metalac je odmah u sledećem napadu napao preko Grbovića, šutirao je glavom Krajišnik, ali je lopta otišla preko gola.

69′ GOOOOL! Upisao se Metalac 4:1

Strelac je Maksimović. Okliznuo se Pankov na tridesetak metara od svog gola, igrač Metalca je to iskoristio, otvorila mu se „livada“ do Popovića i Maksimović je dao osmi gol u sezoni.

Foto: Starsport

68′ Mlađović obara Bena u šesnaestercu

Sudija Minaković nije procenio da je ovaj start bio dovoljno žustar za jedanaesterac.

66′ Opet menja Stanković

Katai je izašao iz igre, zamenio ga je Srnić. U Metalcu je Zoćević napustio teren, a ušao je Milićević.

61′ Kanga nesebično, ali neefikasno

Centrirao je Benu i probao da mu namesti het-trik, iako je bio u solidnoj poziciji za šut. Zvezda je dobila korner. Posle gužve u šesnaestercu Metalca, pucao je Milunović pored gola.

58′ Šut Krajišnika, sigurna reakcija Popovića

Siguran je bio rezervni golman Zvezde posle šuta igrača Metalca iz slobodnjaka. Krajišnik je namestio loptu, uspeo da prebaci živi zid, ali ne i da savlada Popovića. Ben je prethodno napravio faul.

52′ Dve opasne šanse za Zvezdu

Šutirao je Milunović glavom posle kornera, odbranio je Savić, a odmah zatim je i Ben zamalo kasnio da udarcem glavom posle centaršuta reši akciju pogotkom i upiše het-trik.

49′ GOOOL! Kanga daje gol za 4:0

Katai se prošetao kroz odbranu po levoj strani, uputio je centaršut pred gol, tamo je loše reagovao golman Savić i odbio je loptu samo do Kange. Gabonac je pred petercem iz prve pucao i pogodio mrežu.

48′ Prva pretnja Zvezde

Kanga je šutirao sa distance pored gola. Prethodno je hteo da bude nesebičan u polukontri i da na boku pronađe Gajića, umesto da šutira.

46′ Borjan mora van, Popović u igri

Stanković je napravio trostruku izmenu. Borjan je morao da izađe zbog povrede, a umesto Petrovića i Nikolića ušli su Kanga i Sanogo. Na drugoj strani je Kokir ustupio mesto Pecelju.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45+4 Tri intervencije Borjana posle u finišu

Brani golman Zvezde posle centaršuteva igrača Metalca. Kod ubačene lopte Rogača, savio se kapiten Zvezde koji je ostao na terenu uprkos povredi od pre dvadesetak minuta. Zatim je odbranio i nezgodan udarac sa distance.

42′ Pokušaj Gajića

Iz voleja je probao Zvezdin bek da šutira posle prekida.

34′ GOOOL! Zvezda obara rekord Partizana po broju pogodaka u sezoni

Ben je postigao 112. gol Zvezde u sezoni i time je oborio rekord koji je Partizan držao punu 21 godinu. Pogodak Bena je plod greške Zoćevića koji je probao da dribla pred svojim golom, Ivanić mu je uzeo loptu, imao je dupli pas sa Falčinelijem i onda je prosledio loptu za Bena koji je bio neometan.

32′ Pet minuta je potrajao prekid, Borjan ozbiljno ugruvan

Punih pet minuta su lekari ukazivali pomoć kapitenu crveno-belih, ali se Borjan pridigao i nastavio meč. Jedno vreme je delovalo kao da je u nesvesnom stanju.

27′ Žestok pad Borjana i sudar sa Prestižom

Rogač je poslao loptu napred na desnom krilu, usledio je Maksimovićev centaršut za Prestiža koji je bio na sedam metara od gola Zvezde. Istrčao je Borjan, intervenisao i izboksovao loptu jednom rukom ali nezgodno pao i završio u bolovima na travi.

Foto: Starsport

24′ Solidna akcija i slaba završnica Metalca

Kombinovali su Kokir i Krajišnik, drugi je šutirao, ali isuviše slabo da bi se savladao Milan Borjan. Lopta je išla po zemlji i u levi ugao Borjanovog gola.

20′ Parade Savića, Zvezda umalo do 3:0

Dve dobre intervencije golmana Metalca u dva napada zaredom. Prvo je šutirao Ivanić sa petnaestak metara, a onda i Aleksandar Katai iz slične pozicije, levo iskosa. Slično su i šutirali igrači Zvezde, oba puta je na visini zadatka bio čuvar mreže gostiju.

Foto: Starsport

17′ Presing Metalca

Gosti pritiskaju zadnju liniju odbrane Zvezde sa trojicom igrača, igraju otvoreno iako gube 2:0.

12′ Falčineli u prilici, isuviše lako prolazi Zvezda

Dobro kretanje Falčinelija koji je ušao u prostor, Ivanić ga je pronašao i Italijan je šutirao, ali je njegov udarac skrenuo jedan od igrača Metalca ka korneru.

7′ Kakva šansa Ivanića!

Previše lako prodiru igrači Zvezde i probijaju odbranu Milanovčana, to je uradio i Ivanić koji je pucao, ali mu je golman zaustavio šut i skrenuo loptu van svog gola.

5′ GOOOL! Novi pogodak Zvezde i izjednačen rekord Partizana

Ovog puta je Ben pogodio, stigla mu je lopta od Kataija iz pozadine, a nije dobro reagovao Bojan Mlađović. Lopta je prošla, Ben je ostao sam i šutirao je u bliži ugao gola Metalca. To je 111. gol Zvezde u sezoni, čime je izjednačen rekord Partizana od pre 21 godine.

Foto: Starsport

2′ GOOOL! Zvezda vodi 1:0

Gajić je strelac posle asistencije Mirka Ivanića. Izveden je aut sa leve strane, Ivanić se izborio za prostor da centrira po zemlji, Gajić je bio sam na desnoj strani i lagano je plasirao sa desetak metara loptu u ugao.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare