Zvezda će definitivno igrati protiv Ararata u Jermeniji za plasman u Ligu Evrope
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda je uspela da se plasira u Ligu Evrope, dobila je protivnike, ali pre svega toga idu obaveze u domaćem šampionatu.

Ekipa trenera Dejana Stankovića se u 10. kolu Linglong Superlige Srbije sastaje sa ekipom Napretka iz Kruševca.

PROČITAJTE JOŠ

Utakmica počinje od 18.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

Medijima se uoči utakmice nije obratio šef stručnog štaba, već njegov pomoćnik Nebojša Milošević.

„Ako pogledamo činjenice koje su ovog trenutka aktuelne, to je da imamo devet pobeda u prvenstvu iz toliko mečeva, da imamo gol razliku 31:3 i da idemo po zacrtanom planu. U međuvremenu, iza nas je uspešno savladan Ararat, igramo Ligu Evrope i kao klub uspeli smo da četvrtu godinu u nizu, obezbedimo kontinuitet učešća u kontinentalnim takmičenjima i to nas raduje. Prvi u nizu narednih izazova je Napredak, a prvenstvo nam je u fokusu, jer je upravo ono neophodno da i naredne godine možemo da se takmičimo u Evropi. Nemamo vremena za tapkanje u mestu, a Napredak je protivnik koji zaslužuje respekt. Imaju renome, ali na njihovu žalost, rezultati im nisu u skladu sa kvalitetom tima. Nalaze se u tranzicionom periodu, pojačali su se dolaskom Milunovića, imaju dobrog trenera, ali mi želimo da ostanemo u pobedničkoj seriji. Hoćemo da i sutra potvrdimo našu dominantnost. Što se zdravstvenog biltena tiče, svi igrači su zdravi, a posle treninga će se definisati određena kadrovska pitanja. Biće promena u sastavu, jer imamo dosta igrača, koji nisu igrali na prethodnom meču, a na osnovu svega zaslužuju minutažu“, pričao je Milošević.

Trener Napretka Ivan Babić po drugi put će predvoditi ekipu Napretka protiv Crvene zvezde:

„Mi smo u situaciji da nam je svaka utakmica i svaki bod bitan. O Zvezdi kao protivniku ne treba pričati, jer je aktuelni šampion države i jedini naš predstavnik u evropskim takmičenjima. Ima odlične individualce. Probaćemo da se prikažemo u što boljem svetlu i da svaki naš igrač pruži svoj maksimum, sa dobrom disciplinom da probamo da ostvarimo pozitivan rezultat“, istakao je Babić.

Crvena zvezda bi novom pobedom uvećala prednost na tabeli Superlige na osam bodova u odnosu na prvog pratioca Partizan, koji je remizirao na gostovanju Metalcu (1:1).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare