Foto: EPA-EFE/Andrew Boyers

Engleski klubovi povukli su se iz učešća u Superligi Evrope i to su potvrdili istovremenim i kratkim saopštenjima pred ponoć u utorak na sredu.

Mančester siti je odlučio da odustane od plana o ovom takmičenju nešto ranije u toku večeri, a Mančester junajted, Liverpul, Arsenal i Totenhem su se oglasili putem društvenih mreža i zvaničnih sajtova.

PROČITAJTE JOŠ:

Time je, uz povlačenje Atletiko Madrida, Barselone i Milana, Superliga spala tek na „nekoliko slova“.

Od engleskih klubova čeka se i Čelsi, za koji je u toku večeri uz Siti potvrđeno da će to učiniti. „Plavci“ su igrali utakmicu sa Brajtonom, pa je to možda odložilo njihovo saopštenje.

Svi su se uglavnom oglasili jednostavnim i kratkim rečenicama u kojima objašnjavaju da odustaju od plana da igraju Superligu i samo je Arsenal uputio izvinjenje.

„Kao rezultat slušanja vas i šire fudbalske zajednice prethodnih dana, povlačimo se iz predložene Superlige. Napravili smo grešku i izvinjavamo se“, pišu iz Arsenala.

Totenhem je potvrdio da je pokrenuo formalnu proceduru za otkazivanje svog igranja Superlige, a Liverpul je prethodnih dana osluškivao svoje akcionare i zahvalio im se na doprinosu.

Da podsetimo, Superliga Evrope je bio plan 12 najbogatijih klubova Evrope, među kojima je bilo šest iz Engleske i po tri iz Italije i Španije.

Takmičenje je trebalo da uključuje 20 ekipa i bude konkurencija Ligi šampiona kao novo elitno takmičenje koje je bilo zatvorenije od onog pod okriljem UEFA.

Zato su UEFA i FIFA pokrenule mehanizme kako bi stopirale celu priču i u tome su, po svemu sudeći, uspele.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar