Foto: EPA-EFE/MASSIMO PICA

Fudbalski klub Salernitana ponovo će zaigrati u Seriji A, nakon što je u poslednjem meču ligaškog dela sa 3:0 savladala Peskaru.

PROČITAJTE JOŠ...

Salernitanu su do pobede vodili Andre Anderson, koji je pogodio gol sa penala u 67. minutu, zatim Tijago Kasasola pogotkom u 72. minutu, dok je pobedu potvrdio Đenaru Tutino nakon 81 minuta igre.

Salernitana je posledni put u Seriji A igrala sada već davne 1998/1999. nakon pet decenija u nižim ligama, ali je već u prvoj sezoni ispala ponovo u niži rang.

Koliko ovaj uspeh znači navijačima kluba pokazuju i slike sa ulica Salerna, grada koji se nalazi u oblasti Kampanija. Oni su, naime, masovno izašli na ulice kako bi proslavili uspeh svojih ljubimaca.

Doduše, ostaje da se vidi kakvog će odjeka njihovo slavlje imati u javnosti, s obzirom na to da su navijači Intera naišli na veliki broj kritika zbog slavlja posle osvojene šampionske titule.

Takođe, potencijalan problem je i vlasnička struktura kluba, s obzirom na to da se na čelu kluba nalazi Klaudio Lotito, prvi čovek Lacija, što je zabranjeno pravilnikom Serije A.

Pored Salernitane, u elitnom rangu će u sezoni 2021/2022 igrati i Empoli, dok će treća ekipa doći iz plej-ofa u kom će se nadmetati Monca, Leče kao direktni polufinalisti, odnosno Venecija, Citadela, Breša i Kjevo.

 

U Seriju B će Krotone, Parma, dok je treći tim „ispod crte“ Benevento, sa tri boda manje od Specije, a četiri od Kaljarija i Torina.

Foto: Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar