Žunior Mesijas
Žunior Mesijas; Fptp_ EPA-EFE/Kiko Huesca

Žunior Mesijas skrenuo je pažnju javnosti početkom sezone zbog neobične životne priče, a onda je u sredu uveče postao heroj Milana.

PROČITAJTE JOŠ

Postigao je pogodak u 87. minutu za pobedu protiv Atletiko Madrida i tako ostavio „rosonere“ u igri za plasman u nokaut fazu.

Milan i Atletiko sada u toj grupi imaju po četiri boda, a sa pravom čitava Italija piše o neobičnoj životnoj priči momka koji je dočekao trenutak da bude na naslovnim stranama svih sportskih listova.

Tridesetogodišnji Brazilac je stigao iz Krotonea na početku sezone na jednogodišnju pozajmicu za 2,6 miliona evra, a Milan može da ga otkupi za samo 5,4 miliona. Tačno polovinu te cifre je doneo Milanu ovim jednim golom jer toliko vredi trijumf u evropskoj eliti.

Prošle sezone je debitovao za Krotone u Seriji A, a postigao je četiri pogotka uz četiri asistencije.

U Italiju se doseilo sa 23 godine, a pridružio se bratu u Torinu sa suprugom i sinom.

Ono što je najfascinantnije u neobičnoj priči o Mesijasu jeste da je pre Krotonea igrao mahom u četvrtom rangu italijanskog fudbala, u Seriji D i to više iz hobija, a usput je radio i druge poslove.

Mesijas je dodatno zarađivao na poslovima koji su se kretali od vađenja cigli sa srušenih zgrada do isporuke mašina za pranje veša.

Bivši igrač Elio Rosi ga je sreo tokom jedne od lokalnih utakmica u Torinu i uspeo da dobije 1.500 evra mesečne plate za Mesijasa da postane fudbaler u Kasaleu.

Neki od njegovih opuštenih pristupa sportu i dalje su vidljivi u nastupima Serije A, jer mu je dres pocepan tokom meča prošle sezone.

Umesto da sačeka da mu donesu novi dres, jednostavno je vezao čvor na onom pocepanom i nastavio dalje.

BONUS VIDEO Piksi: Pitao sam moje momke imaju li ti Portugalci krila?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar