Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Sa velikim nestrpljenjem se čeka žreb

Tri srpska predstavnika u Evropi, Crvena zvezda, Partizan i Čukarički, saznaće u utorak potencijalne rivale u narednoj rundi kvalifikacija za svako od tri evropska takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Žreb u Nionu zakazan je za 12 časova, a prvi će rivala saznati Zvezda, jer ona igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U trećem kolu rival je Pjunik, a crveno-beli u tom dvomeču slove za velikog favorita. Ukoliko savladaju jermenskog prvaka naredni protivnici mogli bi da budu Bode Glimt, Žalgiris, Makabi Haifa, Apolon ili Trabzonspor.

Najteži protivnik od navedenih je svakako turski predstavnik, dok bi nešto lakše opcije bili pobednici mečeva Bode – Žalgiris, odnosno Makabi – Apolon.

Ukoliko Zvezda ne prođe Pjunik u 3. kolu, preseliće se u plej-of za ulazak u Ligu Evrope. A tamo će za potencijalne rivale imati jednu ekipu do pet poraženih u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prve utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona igraće se 16. i 17. avgusta, dok su revanši 23.i 24. avgusta

Što se Partizana tiče, on za rivala u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope ima AEK iz Larnaka, a u slučaju plasmana u plej-of rivali im mogu biti Gent (Belgija), Austrija Beč, Harts (Škotska), Sivas (Turska), Dnjipro (Ukrajina) i Silkeborg (Danska).

Rikardo Gomeš Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Iz te grupe Gent važi za najjaču ekipu, dok bi crno-beli verovatno najviše voleli da izvuku Harts ili Silkeborg.

Ako kojim slučajem Partizan ispadne od AEK-a, otići će u plej-of za Ligu konferencija, gde će im put biti „otvoren“. Tamo bi rivali mogli da mu budu pobednici mečeva Spartak Trnava – Rakov, Lugano – Hapoel Ber Ševa, Levski – Hamrun, Mol – Petroklub.

Žreb za Ligu Evropu je na programu od 13 sati, a nakon njega uslediće i žreb za Ligu konferencija.

Na njemu će se naći Čukarički, koji u 3. kolu kvalifikacija igra protiv favorizovanog Tventea. Ako „brđanima“ pođe za rukom da savladaju holandskog predstavnika u narednoj rundi mogli bi da igraju sa Fjorentinom, APOEL-om/Kizilžarom, Bazelom-Brondibijem ili Bašakšehirom/Breidablikom.

Kao i u slučaju Lige Evrope, tako se i plej-of Lige konferencija igra 18. i 25. avgusta.

BONUS VIDEO Pešić se vratio u Zvezdu: Mnogo sam se promenio, zbog sina sam uzeo 72

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar