Foto: EPA-EFE/TIM KEETON

Fudbaleri Rome su doživeli totalni debakl u utakmici trećeg kola Lige konferencija na gostovanju od prilično anonimne ekipe Bodo Glimta. Poraz od 6:1 bib bio težak i od mnogo jačih timova, a kamoli od male ekipe sa severa Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Žoze Murinjo je pokušao da se opravda posle meča i opere bruku svojih pulena.

„Izgubili smo od ekipe koja je večeras pokazala veći kvalitet. To je jednostavno. Da uvek mogu da igram sa istom postavom, ja bih igrao. To je rizično jer imamo veliku razliku u kvalitetu između dve ekipe. Znam koji su limiti ovog tima, to nije nešto novo za mene, ali i dalje očekujem bolji odgovor. Kao što sam rekao, ja biram ko će da igra, tako da je odgovornost moja“, rekao je Murinjo nakon utakmice.

Teško da je iko mogao da prihvati ovako nevešt pokušaj „Posebnog“ da opravda ovakav debakl svoje ekipe.

Portugalac se već susretao sa situacijama u kojima su njegovi timovi doživljavali teške i izuzetno neprijatne poraze, pa je pokušao da skine teret sa ekipe.

Neki od tih poraza bili su baš epski.

Barselona – Real Madrid 5:0 (2010)

„Ovo je prvi put u mojoj karijeri da me je neko pobedio sa 5:0“, zakukako je Murinjo posle debakla u „El Klasiku“.

Barselona je predvođena Pepom Gvardiolom na klupi održala čas fudbala Real Madridu i nanela mu jedan od najtežih poraza u istoriji međusobnih duela.

Leo Mesi je asistirao kod dva gola, a strelci su bili Ćavi, Pedro, Žegren i David Vilja, a potpuni fijasko je kompletirao Serhio Ramos koji je dobio crveni karton.

Murinjo je tada po prvi i verovatno poslednji put pokušao da sa nekim svojim timom na gostovanju u velikoj utakmici izvezde napadačku postavu i na taj način da dođe do pobede, što je kasnije samo učvrstilo veru u njegovu defanzivnu filozofiju.

Čelsi – Bredford siti 2:4 (2015)

Žoze Murinjo je u svom drugom mandatu u Čelsiju doživeo jedan od sramotnijih poraza kada je 2015. godine njegov tim eliminisan od ekipe Bredford Sitija u Liga Kupu. Bredford, koji je u tom trenutku igrao u Ligi 1, trećem po rangu engleskom takmičenju bio je u fudbalskoj piramidi 49 mesta ispod ekipe iz Londona. Murinjov tim je bio lider Premiejr lige dok je rival bio tek deveti u svom rangu.

Da stvar bude gora, Čelsi je u tom meču vodio sa 2:0 na poluvremenu, a onda je usledio potpuni šok. Ekipa je primila četiri gola u drugom poluvremenu i to na domaćem terenu.

Murinjo je tada otišao do svlačionice da čestita rivalima, a posle meča je u pokušaju da objasni šta se dogodilo samo rekao – „dogodio se fudbal, to je prelepo“.

Borusija Dortmund – Real Madrid 4:1 (2013)

Sve je te 2013. godine bilo spremno za veliko špansko finale Lige šampiona, ali smo na kraju dobili nemački okršaj. Barselona je tada demolirana od strane Bajerna, a svojevrsnu senzaciju priredila je Birusija Dortmund Jirgena Klopa sa Robertom Levandovskim u napadu.

Poljak je tada postigao sva četiri gola i trasirao put Borusiji do finala. Bio je to najteži poraz „Posebnog“ u utakmicama Lige šampiona.

Totenhem – Čelsi 5:3 (2015)

Nije samo Murinjo 2015.crveneo zbog debakla u Liga Kupu protiv Bredforda. Čelsi je doživeo poraz na gostovanju Totenhemu rezulatom 5:3, a to je u tom trenutku bio tek drugi put da je u svojoj karijeri Murinjo dozvolio da mu ekipa primi pet golova.

Kejn i družina su rešetali sa svih strana, a Murinjo je posle utakmice imao performans u vidu napada na sudije tog meča. On je trvrdio da je ekipa oštećena za penal pri vošstvu od 1:0. što bi prema njegovom mišljenju rešilo taj meč na drugačiji način.

Liverpul – Čelsi 1:0 (2005)

Iako rezultatski nnije bio ubedljiv, ovaj poraz je možda Murinju i najteže pao tokom karijere. Četiri minuta pre kraja utakmice pri rezultatu 0;0 kojim je Čelsi išao u finale Lige šampiona, desio se pravi karambol ispred gola Peterea Čeha.

Baroš je prebacio Čeha, aLuis Garsija loptu pokušao da pošalje u mrežu. Ona je izbijena sa gol linije, ali je sudija smatrao da je prešla u dovoljnoj meri i Liverpul je trijumfovao sa 1:0 i otišao u čuveno istanbulsko finale koje je kasnije i osvojio posle čudesnog preokreta protiv Milana.

„Gol dugova“ kako je nazvan taj pogodak, dugo je progonio Murinja, pogotovo št je ČElsi te godine bio dominantan i bio je i bolja ekipa u tom dvomeču.

Lusi Garsija je jednom prilikom rekao da je Murinjo hteo da ga dovede u Čelsi, ali da mu je rekao da mu nikada neće priznati gol i da je Čelsi tomprilikom brutalno oplajčkan.

BONUS VIDEO Navijači Partizana vređali Vučića protiv Genta

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar