Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su protiv Milana sa 2:2 - publika jeste nedostajala, ali to nije ostavilo manjkavosti kada su u pitanju utisci sa duela.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda ima rezultat vredan nade za revanš, iako će biti žestoko oslabljena bez Milunovića i Rodića zbog kartona, i to u trenutku kad je Eraković van stroja zbog povrede.

Ima tim crveno-belih za čime da žali, iako je Zvezda bila ta koja je morala da juri izjednačenje, i to sa igračem manje.

Revanš je na programu narednog četvrtka, 25. februara, od 21.00.

Foto: Nova.rs

Ibrahimoviću falile samo kokice

Došao je Ibra samo na ekskurziju, uživao je na Marakani kao da je u bioskopu, prekrštenih nogu, posmatrao je meč bez previše emocija.

Nije reagovao ni na primitivan pokušaj provokacije pojedinca, čak i kad je do toga došlo, nije se ni osvrtao.

Čak ni golovi nisu izazvali nikakvu reakciju ekscentričnog Šveđanina balkanskih korena – za njega je ovaj meč bio samo jedan u nizu u kom će odmoriti, jer već za vikend, u Italiji će se voditi važna bitka za titulu protiv Intera.

Foto: Starsport

Sudijske odluke

Imao je Stanković šta da zameri, iako je i Zvezda imala sreće sa VAR-om, što je i sam trener crveno-belih rekao. Ipak, bilo je jasno i da je prestrogo bilo isključenje Rodića, što arbitar ipak nije želeo dodatno da analizira i pogleda.

Odmah je pokazao Rodiću put u svlačionicu, i bilo je evidentno da je na ovom meču ipak reputacija Milana odigrala veliku ulogu, čak i kod penala, iako je bilo dovoljno elemenata da se svira.

„Pankov mi je rekao da je ruka krenula ka ramenu i da je u tom trenutku Ernandez pao. Kad gledaš iz daljine, čini se da jeste bio penal, ali kad vidiš iz blizine, jasno je da samo stavio ruku na njegovo rame. Neću da ispadne da tražim alibi, jer to zaista nije slučaj. Sva sreća da je bio i VAR, bar kada je reč o našem penalu. Videlo se sa klupe da je bila ruka, kao i ofsajd Kastiljeha. U tako važnim utakmicama, VAR može da ti mnogo donese i odnose. I u slučaju penala za rivala je VAR doneo odluku. Moramo da poštujemo sve to“, naveo je Stanković.

Foto: Starsport

Neprepoznatljivi Borjan

Borjan je imao možda i najslabiji evropski dan u karijeri, ali je na kraju imao sreću da se ostvari pozitivan rezultat.

Sigurno mu niko neće na tome zameriti, toliko puta je vadio Crvenu zvezdu iz problema, ali je u pojedinim momentima delovao potpuno neprepoznatljivo u procenama i čitanju igre.

Imao je sreće u jednoj situaciji zahvaljujući VAR-u, kada je lošom procenom mogao da bude tragičar.

Nije se proslavio ni kod autogola Pankova, ali ima priliku da sve nadoknadi za nedelju dana.

Foto: Starsport

Ivanić, čovek kom Stanković veruje

Na pitanje o Kangi, kome je Dejan Stanković oprostio na „bubicama“ i nedisciplini, Stanković je odgovorio, ali odmah prešavši na Ivanića.

Bilo je primetno koliko mu prija liderska inicijativa Ivanića, a bilo je jasno i da se radilo na snažnijem šutu.

Do sada se Ivanić nije proslavljao udarcima sa distance, naročito kad je snaga u pitanju, ali je protiv Milana iznenadio zagrejavši dobro rukavice Donarumi u jednoj situaciji.

Upravo taj detalj je i sam trener Zvezde izdvojio.

“Nisam zlopamtilo, on je profi, imali smo to i idemo dalje. To je tako dok sam ja ovde. Žrtvuju se jedan za drugog. Mića Ivanić je bio ciničan, tražio sam da podbode Donarumu“, rekao je Stanković.

Foto: Starsport

Prekidi i Pavkov, ispit na kom je pao Milan

Milan je u skautingu Zvezde sigurno mogao dobro da vidi koliko su prekidi važan i teško predvidiv adut Zvezde.

Ipak, igrači roso-nera uspavali su se kada im je bilo najvažnije da budu maksimalno koncentrisani.

I baš u tom momentu, primili su gol iz prekida, i to od momka koji je na sličan način matirao Liverpul.

Pravdao se Pioli da je znao dobro o kome se radi, ali nije delovao ubedljivo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar