Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Stefano Pioli nije došao u Sarajevo kao što je najavio, ipak je morao da "zapuca" za Beograd, gde se nije proslavio protiv Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

Kako se Pioli spremao za duel sa Crvenom zvezdom, najbolje svedoči izjava pre mesec dana, kada je dva puta u nekoliko minuta rekao da ga čeka gostovanje u Sarajevu uz teške mečeve protiv Intera i Rome.

Činjenica je da Italijane ili Engleze Liga Evrope ne zanima previše, za razliku od Španaca, i to je adut Crvene zvezde u ovom dvomeču. Naročito u slučaju Milana, koji je ponovo došao u vrh italijanskog fudbala i bori se za titulu, a raspored nije mazio rosonere.

Meč sa Zvezdom nije bio primaran Italijanima zbog onoga što sledi u nedelju protiv Intera i to je razumljivo, ali je bilo važno rosonerima da sa pozitivnijim rezultatom uđu u taj duel, jer je iza njih već poraz od Specije sa 2:0.

Sada Milan ima težak zadatak da spreči niz od tri meča bez pobede, i to protiv zahuktalog Intera koji ima niz od tri trijumfa u Seriji A, a poslednji je zabeležen protiv Lacija sa 3:1, Benevento je deklasiran sa 4:0, Fjorentina je pala sa 2:0.

Ovako, Pioli se vratio pognute glave u Milano, znao je da neće baš lepo odjeknuti priča o primljenom golu u 93. minutu sa igračem više.

Bilo je jasno da mu se žuri i na konferenciji za medije, gde je uz asistenciju osoblja za odnose sa javnošću brzo stavljeno do znanja da sledi „poslednje pitanje“.

Iako je govorio odmereno i korektno, bilo je jasno da je Zvezda u ovom duelu malo potcenjena i to mu se obilo o glavu.

Foto: Starsport

Čak i površni skauting Zvezde bi pokazao koliko su prekidi važan adut u igri tima Dejana Stankovića, a upravo na tom ispitu su njegovi igrači podbacili u završnici.

Uspavali su se u trenutku kada je trebalo da budu najkoncentrisaniji, usput su i potpuno zaboravili na Milana Pavkova.

Čak je na kraju i postavljeno pitanje Pioliju o Milanu Pavkovu, nevešto je i nemušto Italijan pokušao da zbrza odgovor da zna o kome se radi i kako je već jednom nokautirao Liverpul.

U ovom trenutku, delovao je upućeno baš kao kada je govorio o gradu u kom će gostovati.

U svakom slučaju, sigurno je dao motiv više rivalima, iako će Zvezda biti ozbiljno oslabljena zbog kartona Rodića i Milunovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar