Foto:Lisa Guglielmi / IPA / Sipa Press / Profimedia/Jean Catuffe/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia/Powerpics / Alamy / Alamy / Profimedia

Zimski prelazni rok u fudbalu je sve bliži, a mnoge ekipe su već odavno "naciljale" željena pojačanja, koja bi mogla da "okrenu" sezonu.

Prelazni rok će se odvijati u januaru 2022. godine, a prve zvezde mogle bi biti Erling Holan, Kilijan Mbape, Robert Levandovski, Pol Pogba, ali i srpski reprezentativac Dušan Vlahović.

Napadač Bajerna iz Minhena nije dobio „Zlatnu loptu“, iako su mnogi smatrali da je zaslužuje. Neposredno nakon toga, španski „As“ preneo je informaciju da bi Poljak hteo da ide iz Minhena, a da bi ponuda Real Madrida bila prva opcija.

Kraljevski klub je već odavno zagrizao i za Kilijana Mbapea, koji bi po mišljenju mnogih hteo da dođe u Madrid, jer nije prva zvezda u Parizu, pored Mesija i Nejmara. Madriđani su spremni da ponude i preko 200 miliona evra za dovođenje Francuza, što se čini kao neminovnosti, ako ne na zimu, onda bar na leto.

PROČITAJTE JOŠ

Borusija Dortmund, čini sve što može da zadrži Holana što je duže moguće. Njegova cena prema iznosi 150 miliona evra, a „milioneri“ sigurno neće pristajati na manje. Kandidata je mnogo, počev od Mančester junajteda, preko Real Madrida, Liverpula…

Kada je reč o igračima oko koga se klubovi otimaju nezahvalno je ne pomenuti Vlahovića. Srbin je na meti Juventusa, Arsenala, ali i ostalih evropskih giganata, koji jedva čekaju rasplet situacije oko njegovog ugovora u Fjorentini.

Pogbin ugovor sa Junajtedom ističe na leto 2022. godine, a do novog dogovora dve strane još uvek nisu došle. Ukoliko se to ne desi, poslednja šansa da „crveni đavoli“ nešto zarade od Francuze bila bi prodaja na zimu. Povratak u Juventus nije otpisan, a ostali kandidati strpljivo čekaju šansu da „zagrizu“.

Na leto ove godine klubove su promenili Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, što je poprilično uzdrmalo fudbalski svet. Malo ko očekuje da će se slične „bombe“ ponoviti na zimu, ali postoji jedna bitna stvar koja se desila pre samo dva meseca.

Fudbalski klub Njukasl dobio je nove vlasnike, odnosno pre svih, arapskog princa Mohameda bin Salmana, pa se očekuje da budžet kluba na zimu bude između 200 i 300 miliona evra.

Znajući da je Njukasl poslednji u Premijer ligi i to bez pobede od starta sezone, treba očekivati da će njihov prelazni rok biti najburniji.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Očekuje se remont gotovo čitavog tima, ali treba imati u vidu koliko su poslednjih godina porasle cene igrača i da se za projektovane novce može dovesti tek nekoliko posrnulih zvezda.

Na meti su Geret Bejl iz Real Madrida, Mauro Ikardi iz Pari Sen Žermena, kao i Filipe Kutinjo, koji ima diskutabilan status u Barseloni, čak i pod vođstvom novog trenera Ćavija Ernandeza.

Pored njih zanimljiva su i imena Kejlora Navasa, koji nije baš zadovoljan statusom u Parizu, te Kalidua Kulibalija, koji se sa Napolijem bori za titulu u Italiji.

Posrnuli katalonski gigant, Barselona, takođe bi morala da potraži novog „mesiju“, koji bi mogao da digne klub iz ponora.

Obzirom na finansijske probleme Katalonaca i samo desetomilionskog budžeta na zimu, velika imena se ne pominju. Pojačanja bi mogla biti krilni igrači Dani Olmo, koji je trenutno u Lajpcigu, te Feran Tores iz Mančester sitija, koji je izrazio želju da ode u Španiju za mnogo manju platu nego što ima u Engleskoj.

Od fudbalera sa zavidnim fudbalskim karijerama interesantni su još i Hari Kejn, koji je na leto bio veoma blizu prelaska u Mančester siti, kao i Edinson Kavani, čija je uloga u Junajtedu daleko manja od kada je Ronaldo u klubu.

BONUS VIDEO Ovakvu partiju fudbala niste u životu videli

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar