Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Ludnica na nivou.

Zimska pijaca je zatvorena u najvećem delu Evrope, a nakon što su obelodanjeni svi transferi završnih 24 časa januarskog prelaznog roka, izdvojićemo pet najupečatljivijih.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvo mesto bez premca zauzima Enco Fernandez.

Najbolji mladi fudbaler Mundijala u Kataru stigao je u Čelsi u transferu kojim je oboreno nekoliko rekorda, čime je ujedno stavljena tačka na najdužu transfer sagu ove zime.

Fernandez u London stiže za 120 miliona, i potpisao je ugovor na osam i po godina.

Marsel Sabicer je u Bajern iz Minhena došao kao budući nosilac igre, ali je razočarao, no njegov prelazak u Mančester junajted svejedno je privukao mnogo pažnje. Sabicer bi trebalo da predstavlja veliko pojačanje u borbi Junajteda za iskorak u Engleskoj. On će za „crvene đavole“ igrati kao pozajmljen igrač do kraja sezone, nakon čega će uslediti novi pregovori o njegovom statusu.

Saša Lukić je srpska „bomba“ prelaznog roka, pošto je bivši kapiten Torina Pijemont zamenio Londonom i pridružio se Aleksandru Mitroviću u Fulamu.

„Ne mogu da dočekam da počnem i da se upoznam sa saigračima, trenerom i osobljen. Radujem se prvom treningu. Video sam kako Fulam igra, dobar tim uz sjajnu istoriju. Tu je i moj sunarodnik, Aleksandar Mitrović“, rekao je Lukić na predstavljanju a preneo zvanični sajt kluba.

Fulam je za Lukića platio 10 miliona evra.

Žoao Kanselo je bio jedan od najvažnijih igrača Mančester sitija, pa je mnoge iznenadilo to što se njegovo ime pojavilo kao najveće pojačanje Bajerna iz Minhena. Portugalac se prethodno žestoko sukobio sa Pepom Gvardiolom nakon što je saznao da u FA kupu neće igrati protiv Arsenala, stvar je veoma brzo eskalirala i sjajni defanzivac će obući dres „bavaraca“.

A viđena je i jedna „izdaja“ – Žoržinjo, po mnogima jedan od najzaslužnijih igrača za Čelsijevu titulu prvaka Evrope 2021. godine, iznenađujuće je pojačao ekipu Arsenala za 15 miliona evra.

Kompletnih dešavanja sa poslednjeg dana zimske pijace možete da se podsetite u blogu uživo.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar