Emerick Aubameyang, Dele Alli i Aaron Ramsey
Emerick Aubameyang, Dele Alli i Aaron Ramsey Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga/VICKIE FLORES/FEDERICO PROIETTI

Zimski prelazni rok je završen, a uprkos izostanku transfer-bombi većeg formata, bilo je i više nego interesantno. Posebno se, u mnoštvu ostalih, izdvaja pet promena kluba.

Doni van de Bek i Dele Ali u Evertonu

Iako je bilo očekivano da će primat poslednjeg dana imati Njukasl, „svrake“ su posustale pod naletom „karamela“. na Gudison Park stigla su dva ogromna pojačanja, i to u vidu Donija van de Beka iz Mančester junajteda, te Totenhemovog Dele Alija.

PROČITAJTE JOŠ...

Oko Alija je nekoliko sati vladala velika neizvesnost, pošto je navodno Njukasl pokušao da ga „ukrade“, ali je taj pokušaj bio neuspešan, pa će Dele Ali i van de Bek u nastavku sezone predstavljati kamen temeljac nekog novog tima sa Gudisona.

Aron Remzi u Rendžersu

Iako je utisak da su najbolji dani nekadašnje zvezde Arsenala davna prošlost, jedno je sigurno – u Glazgovu će imati status jednog od najvećih pojačanja u novijoj istoriji, ii trebalo bi da bude glavni motor u borbi za šampionsku titulu protiv Seltika.

Dejan Kuluševski i Rodrigo Bentakur u Totenhemu

Dvojac iz Juventusa stigao je u Totenhem u pokušaju Antonija Kontea da bar malo osveži igrački kadar i podigne nivo igre svojih izabranika.

Urugvajac i Šveđanin će znatno doprineti kvalitetu veznog reda, a sa njima dvojicom Totenhem bi trebalo da bude znatno ozbiljniji takmac ostatku Premijer lige u borbi za plasman u Ligu šampiona. Trenutno, „pevci“ zauzimaju sedmo mesto na tabeli sa 36 bodova, dva manje uz dva meča manje od Mančester junajteda, koji je četvrti.

Goran Pandev u Parmi

Bliži se kraju karijere neverovatni Makedonac, ali ga to nije sprečilo da još jednom oduševi čitavu sportsku javnost. On je odabrao Parmu kao mesto na kom će završiti svoje profesionalno putešestvije, a navijači „mlekadžija“ će imati tu čast da uživaju u bravurama dve legende – Đanluiđija Bufona na golu i Pandeva u napadu.

Pjer Emerik Obamejang u Barseloni

Doskorašnji napadač Arsenala uspeo je da u samoj završnici prelaznog roka izdejstvuje transfer. „Visilo“ je u vazduhu sve, bilo je veliko pitanje da li će uspeti da se dogovore pošto je prvo Obamejang tražio previše novca, potom je Arsenal odbio da plati bilo šta… Na kraju, pobedili su vreme, Katalonci su uspeli da se snađu za sredstva za platu, a i „tobdžije“ su popustile, pristale da sa svojom zvezdom raskinu ugovor, pa je on kao slobodan igrač stigao u Barsu.

BONUS VIDEO Divljački start Ronalda na utakmici protiv Njukasla

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar