Zinedin Zidan
Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Glavna tema narednih dana biće ime novog trenera Mančester junajteda. Kandidata je mnogo, ali je u ovom trenutku Maurisio Poketino najbliži toj poziciji.

Kako je Ole Gunar Solskjer dobio otkaz nakon niza neuspeha i samo tri pobede na poslednjih deset utakmica, mesto glavnog trenera je ostalo upražnjeno.

PROČITAJTE JOŠ:

Tu poziciju će u meču Lige šampiona između Junajteda i Viljareala obavljati bivši engleski reprezentativac Majkl Kerik, ali je izvesno da on neće dugo ostati na tom mestu.

Mnogi navijači su priželjkivali da na klupu „crvenih đavola“ sedne Zinedin Zidan, koji je do kraja prošle sezone vodio Real Madrid, sa kojim je imao mnogo uspeha tokom petogodišnje saradnje.

Prema nekim navodima popularni Zizu je odbio Mančester i to pod izgovorom da ne zna engleski jezik. Samim tim odbio je ponovnu saradnju sa Kristijanom Ronaldom, koji mu je doneo mnoge trofeje, dok us zajedno bili u madridskom klubu.

Prvi kandidat da sedne na „vruću“ klupu je Maurisio Poketino, koji je trenutno trener Pari Sen Žermena.

Poketino je ranije tokom sezone optuživan u medijima za loše odnose sa pojedinim igračima, pre svih sa Lionelom Mesijem, što se mnogim navijačima, ali i vlasnicima pariskog kluba nije svidelo.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Maurisio je pre PSŽ-a vodio Totenhem, sa kojim je stigao do finala Lige šampiona, a pre toga bio je trener i Sautemptona, pa mu iskustva u Engleskoj ne manjka.

Pored toga još uvek gaji dobre odnose sa Harijem Kejnom, koji je na leto bio veoma blizu prelaska u Mančester siti. Dolaskom Poketina u Junajted situacija bi mogla da se promeni, pa bi Kejn razmislio da obuče dres „crvenih đavola“.

Ukoliko bi do te saradnje došlo, mesto trenera PSŽ-a bi ostalo upražnjeno, a na njega bi verovatno seo Zidan. Francuz je i sam izjavio da mu je velika želja da u karijeri vodi PSŽ, ali i reprezentaciju Francuske.

Tamo bi ga pre svih dočekao Serhio Ramos, koji je bio kapiten Reala za vreme njegovog mandata, pa bi situacija u svlačionici bila znatno bolja. Pored toga Zidan vrlo dobro zna kako da reši odnose sa najvećim zvezdama svetskog fudbala.

Takođe, u glavnom gradu Francuske rodila bi se nada da bi Zidan mogao da nagovori Kilijana Mbapea na ostanak. Poznato je da je Mbape već dugo želja Madriđana, koji žele da ga dovedu već na leto sledeće godine.

BONUS VIDEO Piksi: Pitao sam moje momke imaju li ti Portugalci krila?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar