Foto: Robson90 / Shutterstock

U sarajevskom naselju Ilidža napadnuta je grupa Beograđana, a jedan od roditelja srpske dece povređen je nožem.

Pozivajući se na izjavu jednog od učesnika događaja, sarajevski portal Kliks (Klix.ba) je naveo da se incident desio na međunarodnom fudbalskom turniru za decu, koji je organizovan u jednom hotelu na Ilidži.

Prema njegovim rečima, u holu hotela je prvo napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera FK Zvezdara iz Beograda, koji su imali zastavu pomenutog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nismo imali nikakvu nameru bilo koga da provociramo. Iznenada, jedna grupa je ušla i napala nas suzavcem i htela je da otme zastavu“, ispričao je jedan od roditelja mladih fudbalera FK Zvezdara.

Dodao je da su krenuli za napadačima, ali ih je napolju dočekala još veća grupa maskiranih osoba koje su imale baklje i noževe. Tada su ih ponovo napali, a jednog roditelja su povredili nožem.

Sada se razmišlja o odlasku srpskih ekipa sa turnira, a pitanje je da li će se uopšte takmičenje nastaviti.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je potvrđen incident, ali nisu saopšteni mnogobrojni detalji.

„Policija je obaveštena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže, te da je jedna osoba povređena prema prvim informacijama oštrim predmetom, i prevezena na ukazivanje lekarske pomoći. Nije životno ugrožena“, izjavio je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Prema njegovim rečima, policijski službenici preduzimaju mere i rade na rasvetljavanju svih detalja.

BONUS VIDEO Požar u Dohi, blizu kampa sa navijačima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare