Rade Bogdanović
Rade Bogdanović; Foto: RTS

Reprezentacija Hrvatske je osvojila treće mesto na Mundijalu u Kataru i još jednom ostvarila veliki uspeh.

PTOČITAJTE JOŠ

Bilo je burno i tom meča i posle njega, a obe selekcije su bile nezadovoljne suđenjem i smatrale da su oštećene za penale u drugom poluvremenu.

O suđenju su posle utkamice govorili i u stugiju RTS-a sudijski ekspert Dejan Nedić i bivši fudbaler Rade Bogdanović čiji su komentari tokom Mundijala postali hit.

„Tek kad smo vraćali snimak videli smo trzaj, ali to se u prenosu nije videlo. To je gotovo, to je morao da svira, to je jasna greška“, rekao je u studiju Radio-televizije sudije stručni komentator, bivši sudija Dejan Nedić. „I crveni pride“, rekao je njegov kolega Rade Bogdanović, bivši srpski napadač. „VAR soba kada ovo vidi, mogla je da kaže ‘Kolega, sačekajte, vidimo prekršaj’. Ovde više ne vidimo pitanje intenziteta, već grešku“, objasnio je Nedić.

On je potom objansio.

„VAR soba je reagovala za oba slučaja i ima prekršaja na 17 metara i nije penal. VAR se sada uključio i rekao da je faul van 16 metara, ali sad je trebalo da mu kaže – Kolega, ovo je napolju, ali vratite se tamo i dosudite kazneni udarac jer je bilo kontakta. VAR je sjajan, ali biće još sjajniji kad ne bude ovakvih situacija“, rekao je Nedić.

Rade Bogdanović je u tom trenutku uzdahnuo.

„Profesore, var je fenomenalna stvar ali ljudski faktor uvek odlučuje o svemu. Zašiljili su protiv Hrvata i stavili sudiju iz Katar da ‘šilji’ za njih, šta da se foliramo. Da su hteli pravdu, pravog sudiju bi doveli. Ako ovo nije penal, ja stvarno ne znam šta oni sede u VAR-u?“

BONUS VIDEO Vučićevi fudbalski biseri: Marokanci su naša braća sa istim problemom, idite u Hrvatsku na more, ja neću