Foto: EPA-EFE/Mohamed Messara / Ali Haider

Došao je i taj dan, vreme je za poslednji čin Mundijala.

Reprezentacije Argentine i Francuske odlučiće ko će u naredne četiri godine nositi zvanje šampiona sveta.

Dve reprezentacije koje su najviše pokazale su dobile priliku da igraju u finalu koje je dobilo prefiks istorijski i koje se igra od 16 časova na stadionu „lusail“ uz direktan prenos na kanalu RTS 1.

PROČITAJTE JOŠ

Francuska bi mogla d apostane prva reprezentacija posle pola veka i tek treća u istoriji koja je uspela da odbrani titulu prvaka što pokazuje koliki je podvig u pitanju, ačak devetorica igrača bi ponovo podigla pehar.

Prva zvezda je Kilijan Mbape koji bi samo sa 23 godine imao dve titule svetskog pampion, akako je karijera tek pred njim a Francuzi imaju neverovatnu količinu talenta, neslućene mogućnosti su pred njim.

Sa fruge strane stoji čovek koji je obeležio fudbal 21. veka i smatra se jednim od najboljih u istoriji. Leo Mesi je igrač čije će ime ostati zlatnim slovima ispisano u fudbalskoj istoriji, ali nije nikada uspeo da osvoji titulu prvaka sveta. Sa Argentinom je stigao do finala 2014. godine, ali je Nmačka tada uspela da odnese titulu golom u produžecima.

Njih dvojica se takmiče i za titulu najboljeg strelca jer su do sada postigli po pet golova, ali ih vrebaju i Olivije Žiru i Hulijan Alvarez sa po četiri.

Antoan Grizman i Leo Mesi imaju šanse i ta titulu prvog asistenta jer obojica imaju po tri asistencije kao i Bruno Fernandez, Hari Kejn i Ivan Perišić.

Didije Dešamp želi i drugu titulu kao selektor nakon, a treću ukupno nakon što je to uraduo i kao igrač.

Meč će suditi Poljak Simon Marčinjak, a kladionice daju podjednake šasne obema ekipama.

BONUS VIDEO Raspakovan stadion „974“ napravljen od kontejnera