Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk

Fudbaleri Mančester junajteda će utakmicom 2. kola Premijer lige protiv Kristal palasa početi novu prvenstvenu trku.

„Đavoli“, kojima je odložen meč prvog kola protiv Barnlija, ugostiće na „Old Trafordu“ Kristal Palas, a duel će biti posebno zanimljiv zbog činjenice da će konce oba tima na sredini terena držati srpski fudbaleri – Nemanja Matić i Luka Milivojević.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski vezni fudbaleri su arhitekte igre premijerligaša i neizostavni delovi projekcija Ole Gunara Solskjera i Roja Hodžsona, pa će biti veoma zanimljiva borba na sredini terena.

Kristal Palas je na ovosezonskoj premijeri protiv Sautemptona trijumfovao (1:0) golom Zahe, a srpski fudbaler i kapiten londonskog kluba ušao je sa klupe, u 74. minutu. Milivojević je već u susretu sa Bornmutom u okviru Kupa odigrao svih 90 minuta, pa se očekuje da bude predvodnik gostiju na „Teatru snova“, i jedna od glavnih pretnji po gol domaćina imajući u vidu da je zadužen za izvođenje većine prekida londonskog kluba.

S druge strane, Mančester junajted je iskoristio činjenicu da nije igrao prvo kolo, te je isprobao raspoložive snage u prijateljskom susretu sa Aston Vilom. „Đavoli“ su kontrolni susret izgubili 1:0, a Matić se nije našao ni u protokolu.

Duel Matića i Milivojevića zanimljiv je jer njih dvojica čine polovinu srpskih predstavnika u najkvalitetnijem šampionatu, uz Aleksandra Mitrovića (Fulam)  i povratnika na Ostrvo, Branislava Ivanovića (VBA), ali svojom voljom ili spletom okolnosti, nisu na radaru nacionalnog tima.

Dok je Matić odlučio se povuče iz reprezentacije, ime Milivojevića nije bilo na poslednjem spisku Ljubiše Tumbakovića, jer je selektor smatrao da je „glupo da gomila igrače na toj poziciji“.

I dok ih nema u protokolu „orlova“, od Matića i Milivojevića se očekuje da u subotu (18.30) budu važni akteri u fudbalskom spektaklu.

Manćester junajted – Kristal Palas

Mančester Junajted večeras (18.30) igra svoj prvi meč u Premijer ligi ove sezone, a Nemanji Matiću u goste stiže Luka Milivojević sa svojim Kristal Palasom. Kvota na keca na Old Trafordu je 1,35, dvojka je čak 9,00, a opklada 3+ nosi kvotu 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted – Kristal Palas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare