Voša o reketiranju: Podrška Devetku i državnim organima

Fudbal 04. feb. 202114:50
Podeli:
Foto: Nenad Mihajlović

Fudbalski klub Vojvodina objavio je novo saopštenje povodom slučaja koji je zabeležen u sredu.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbalski klub Vojvodina oglasio se u sredu popodne saopštenjem povodom informacije da je zbog reketiranja fudbalera tog kluba uhapšen Dragan B.

Dragan (31) je ranije bio u sastavu Skupštine Vojvodine, a uhapšen je zbog sumnje na delo iznude, kako je objavio MUP Srbije.

Verovalo se da je oštećen Mladen Devetak, mladi fudbaler Vojvodine i reprezentativac Srbije, koji je pod prisilom morao da promeni menadžera. Dan kasnije, Vojvodina je potvrdila da je Devetak u pitanju.

„FK Vojvodina obaveštava javnost da je povodom jučerašnjih nemilih događaja danas održana hitna sednica Upravnog odbora kluba. Upravni odbora kluba pruža punu podršku državnim organima u rasvetljavanju svih činjenica koje se tiču ovog događaja. Upravni odbor kluba čvrsto stoji iza fudbalera Mladena Devetka, kao  i svih ostalih fudbalera FK Vojvodina, koji uživaju puno poverenje i imaju podršku od strane tog klupskog organa“, saopštio je novosadski klub.

Inače, Dragan B. je jedan od najbližih saradnika Slobodana Milutinovića “Snajpera”, koji je aktuelni član uprave Vojvodine.

“Povodom informacija koje su se danas pojavile u sredstvima javnog informisanja, a u kojima se ističe kako je osoba bliska pojedinim članovima rukovodstva FK Vojvodina uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično delo iznude u pokušaju, fudbalski klub Vojvodina obaveštava javnost da se u potpunosti ograđuje od postupaka privedenog lica. O ovom slučaju, svi članovi rukovodstva FK Vojvodina saznali su isključivo preko sredstava javnog informisanja. Fudbalski klub Vojvodina ovom prilikom naglašava da je spreman na punu saradnju sa nadležnim istražnim organima, sa ciljem da se utvrdi istina i u potpunosti rasvetli ovaj događaj”, navedeno je isprva u saopštenju u sredu, a to saopštenje je klub povukao sa zvaničnog sajta.

Da podsetimo, Vojvodina je u decembru dobila novo rukovodstvo. Tada je predsedničko mesto pripalo Dragoljubu Samardžiću, a član Upravnog odbora je postao i spomenuti Milutinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar