Novi Sad 05.08.2021. Vojvodina, Las, utakmica, fudbal
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od LASK-a rezultatom 1:0 u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Bilo je jasno još nakon žreba da Novosađane očekuje izuzetno težak posao, a nakon prvog meča šanse tima iz „srpske Atine“ su znatno niže, pre svega zbog odnosa prikazanog na terenu stadiona „Karađorđe“.

PROČITAJTE JOŠ...

Tim iz Linca je dominirao, imali su nekoliko odličnih prilika u prvih 20 minuta igre, dok je Vojvodina samo jednim probala, i to preko Makarića, čiji šut nakon centaršuta Devetka nije bio dovoljno precizan.

U 33. minutu Renerov udarac golman Vojvodine SImić je uspeo da zaustavi, ali promene rezultata nije bilo, pa je prvo poluvreme okončano bez golova, 0:0.

Početak drugog dela protekao je u znaku snažnog pljuska, ali i odlične prilike za domaće, kada je Čović šutirao ali je pogodio stativu u 57. minutu.

Jedini gol na meču postignut je 12 minuta kasnije, kada je Mihorl iskoristio prostor, namestio se i uputio pravi projektil ka golu rivala.

U nastavku meča Vojvodina je napadala, ali nije uspela da stvori iole ozbiljnniju šansu, u 87. minutu Mihorl je ponovo mogao da zatrese mrežu, no nije bio precizan, dok je u završnici meča Devetak naterao golmana gostiju na interveniciju, ali je to bio „lak zalogaj“ za čuvara mreže LASK-a.

Vojvodina je ostala bez Cucina koji je dobio crveni karton.

Revanš meč na programu je 12. avgusta u Klagenfurtu.

Vojvodina – LASK 0:1 (0:0)

(Mihorl 70)

Stadion: Karađorđe; Sudija: Mikael Fabri (Italija)

Vojvodina: N. Simić, Cucin, Kovačević, Stevanović, Devetak, Topić, Busnić – Novevski (od 68 Zukić), Čović, V. Simić – Mrkaić (od 46. Kabić)

LASK: Šlager, Janis (od 73. Marešić), Vajsinger, Filipović, Rener, Pocman (od 46. Fleker), Grgić, Mihorl, Gojginger (od 62. Honsg), Šmit, Karamoko (od 62. Balić)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar