Ana Dabović protiv Kine; Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Košarkašice Srbije igraće za finale Olimpijskih igara protiv selekcije SAD, polufinalni okršaj je u petak rano ujutru (06.40), a Tina Krajišnik i Ana Dabović veruju u medalju.

Gubile su naše devojke protiv Kine sa devet razlike pred poslednju četvrtinu, delovalo je da su možda i na „konopcima“, ali su pokazale šampionsku crtu i moćno srce.

U borbi za finale čekaju ih košarkašice SAD, koje su pobedile Australiju sa 79:55, ali evropske šampionke idu po medalju. Najbolju partiju kada je bilo najpotrebnije prikazale su naše košarkašice u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ

Kapiten Jelena Bruks, čudesna Sonja Vasić i sjajna Ana Dabović odvele su bronzane iz Rija na megdan Amerikankama, a protiv njih se ide na sve ili ništa.

„Ovo smo mi. Godinama pokazujemo da dajemo sve od sebe, da se borimo do kraja, da igramo dobro kad je važno. Da poštujemo dres, državu, ljude koji gledaju i navijaju za nas. Neverovatan uspeh“, rekla je Ana Dabović za Nova.rs posle trijumfa nad Kinom.

Iz njenih reči isijava koliko ove devojke vole da nose dres reprezentacije.

„Posle Evropskog prvenstva, bez odmora, posle sezona, nije bilo lako, ali šta da kažem sem da sam ponosna što sam deo ovog tima, ove generacije. I što sam deo svih uspeha svih ovih godina“.

Tina Krajišnik protiv Kineskinja; Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Emocije nije krila ni sjajni centar Tina Krajišnik, koja se uspešno nosila sa Kineskinjama, visokim čak i 205 centimetara.

„Neverovatan je osećaj biti u polufinalu Olimpijskih igara, zaista smo presrećne. Ponosne smo na naš trud i rad, i na ceo stručni štab, na našu spremnost i na način na koji smo se vratile protiv Kine“, rekla je Krajišnik za Nova.rs.

Otkrila nam je i šta je bilo ključno da se domognu borbe za medalju u Tokiju.

Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

„Generalno smo malo bile u kontraritmu od početka turnira, osećale smo da postoji prostor da se povežemo bolje, da možemo više i da moramo da igramo jedna za drugu, i da će nam to doneti rezultat. Upravo je to i bilo ključno protiv Kine, uspeli smo da se vratimo u poslednjoj četvrtini pre svega odbranom. Imale smo i one otete lopte, pa Aninu daleku trojku, to nam je dalo snagu i bilo je dosta momenata da dobijemo našu ludačku energiju koja nas vodi uvek do pobede“.

Iako na putu do finala imaju najtežeg mogućeg rivala, ove devojke su nas toliko puta uverile kako se nemoguće pretvara u moguće.

„Čekaju nas Amerikanke, idemo na sve ili ništa. Zašto da ne nastavimo da pišemo istoriju, spremićemo se dobro, borićemo se i idemo svakako na medalju“, zaključila je Krajišnik.

KOŠARKAŠICE, polufinale

Srbija – SAD 06.40

Japan – Francuska 13.00

BONUS VIDEO Ko je Milenko Sebić?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar