FOTO: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
FOTO: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović praktično je dogovrio uslove obnove ugovora i povećanje plate sa Fjorentinom.

Burni letnji prelazni rok doneo je transfere nekih od najvećih fudbalskih zvezda, a Vlahović se takođe intenzivno spominjao u medijima, kako našim tako i stranim.

PROČITAJTE JOŠ:

U vezi sa njim spominjali su se Totenhem, Arsenal, Mančester siti, a ponajviše Atletiko Madrid, koji je hteo da ponudi čak 70 miliona evra za srpskog napadača.

Ipak, svi pregovori su pali u vodu, pa je Vlahović ostao veran Violi. Razlog tome je pre svega Dušanova želja, ali i potez gazde Fjorentine Roka Komisoa, koji je odlučio da napadaču poveća platu i na taj način „otkači“ kandidate za njegovo dovođenje.

„Razgovarao sam sa Dušanom i stekao utisak da je zaista želeo da ostane. Nadamo se da ćemo sklopiti dogovor i potpisati novi ugovor. Razgovaraćemo čim se vrati u Firencu posle završetka reprezentativnih obaveza”, izjavio je Komiso.

I sam Dušan je imao pritisak oko toga gde bi mogao da nastavi karijeru, ali ne kaje se zbog odluka koje je donosio. „Nisam razočaran što ostajem u Fjorentini, jer je to bila moja odluka. Ne razmišljam o transferu, iako je bilo dosta pritiska“, rekao je Vlahović.

Srpski napadač ima ugovor sa klubom koji važi do 2025. godine, a očekuje se da u Firenci dobije najveći ugovor u istoriji kluba.

Nova plata bi trebalo da iznosi oko 5 miliona evra na godišnjem nivou.

Pored toga, spominje se da bi fiksna izlazna klauzula za srpskog reprezentativca mogla da bude 80 miliona evra, a „otimačina“ za napadača će izvesno krenuti već sledećeg leta.

Prošle sezone, Vlahović je postigao čak 21 pogodak u italijanskoj Seriji A, a ove sezone se očekuje da u najmanju ruku ponovi taj uspeh. Za sada je na dva uvodna meča u sezoni postigao jedan gol.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar