Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Srpski napadač želi uspešan povratak u reprezentaciju

Srpski golgeter Dušan Vlahović pričao je o povratku u reprezentaciju, duelima protiv Švedske i Norveške u Ligi nacija, Mundijalu u Kataru, ali i drugim aktuelnim i zanimljivim temama.

PROČITAJTE JOŠ:

„Jedva sam čekao da ponovo budem u Staroj Pazovi. Imao sam neke fizičke probleme, Mister mi je uvek izlazio u susret i moram da mu se zahvalim što mi je pomogao da na najbolji mogući način saniram povredu. Dolazio sam i tokom procesa oporavka da bodrim drugove i to je minimum onoga što sam u datom trenutku mogao da učinim za svoju reprezentaciju. Sada sam spreman i veoma srećan što ću ponovo biti među kandidatima za najbolji tim. Sa nestrpljenjem očekujem duele protiv Švedske i Norveške. Mnogo mi je drago što ćemo u subotu imati podršku najmlađih ljubitelja fudbala. Deca imaju oni najiskreniju emociju i daćemo sve od sebe da ih obradujemo još jednom pobedom. Uvek sa ogromnim zadovoljstvom dolazim da reprezentujem svoju zemlju i ne obazirem se previše na činjenicu ko se nalazi na suprotnoj strani terena. Važno je samo da Srbija pobedi“, istakao je Vlahović.

Dušan se u tim Srbije vraća nakon povrede, zbog koje je propustio prethodno okupljanje u junu mesecu.

Srbija će protiv Švedske igrati u subotu od 20.45 u Beogradu, dok će u istom terminu 27. septembra odmeriti snage sa Norveškom u Oslu.

„Orlovi“ će u Beogradu imati podršku samo najmlađih ljubitelja fudbala, ali Vlahović ističe da je njihova emocija uvek najčistija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Znači svima, jer je uvek lepo kad imaš podršku i uvek je za nas bitno da uvek kada dođemo da igramo za reprezentaciju imamo podršku što većeg broja ljudi. Mislim da su ljudi to prepoznali, da dajemo sve od sebe, da imamo prepoznatljiv stil, da svaku utakmicu idemo na pobedu. Mislim da je svima uživanje da gledaju kada igra reprezentacija, mnogo sam srećam zbog toga i nadamo se da ćemo nastaviti dalje. Što se tiče dece, mislim da je jako lepa stvar što će ona doći da gledaju utakmicu. Kada si dete uvek je to najiskrenije, uvek je najradnosnije. Mislim da se oni najlepše osećaju kada dođu na stadion“.

Ukoliko Srbija pobedi Švedsku i Norvešku plasiraće se u A grupu Lige nacija, sa najjačim selekcijama na svetu.

„Nama je uvek želja da se nadmećemo sa najboljima. Sigurno da će biti dve veoma teške utakmice, protiv dve odlične ekipe. Kao što uvek kažemo, idemo da damo sve od sebe, idemo na pobedu, da igramo naš fudbal sa našim stilom i mislim da će sve biti dobro“.

Pričao je Vlahović i o rekordu Aleksandra Mitrovića, koji j etrenutno najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije. Vlahović je do sada sakupio sedam golova, ali planira da se taj niz nastavi.

„Sigurno da je Mitar naš najbolji napadač svih vremena, ne razmišljam o obaranju njegovog rekorda, još je rano, ali mi to nije ni najbtinije, već kakvi ćemo biti kao ekipa. Što više reprezentacija pobeđuje, to je bolje za sve nas. Rekordi me ne zanimaju, tu sam da pomognem ekipi da budem u službi ekipe, ako nekad jednog dana dođe do toga, probaću da uradim nešto, ali nije mi prioritet“, smatra Vlahović.

Mitrović i Vlahović; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Otkrio je srpski napadača da fudbal nije jedini sport koji voli. Druga ljubav mu je košarka.

„Posle treninga, pre i posle večere igramo. Meni lično se basket najviše sviđa, zna naš portparol i još nekoliko igrača da mi je to omiljeni sport pored fudbala. Lepo je što se družimo, što imamo zajednička interesovanja“.

Takođe, jedan je od glavnih kada se igra „Ne ljuti se čoveče“.

„Ne ljuti se čoveče je i napravljena da se nerviraju ljudi, da se dešavaju neke neverovatne stvari, to je da poludiš. Bitno je da nam vreme u avionu prođe što pre. Kad to igramo i pričamo o nekim stvarima nije baš sad to igra kao nadmetanje, već kao razonoda“.

Vlahoviću je pokazan i album sa sličicama u kome se nalazi i on, a prisetio se i Svetskog prvenstva 2006. godine u Nemačkoj i 2010. godine u Južnoj Africi.

„Ostalo mi je upečatljivo, naše utakmice su mi ostale iz grupe i finale, ali ostalih se ne sećam. Ali i kroz te albume se mnogo više skupljalo i pratilo, menjanje sličica na Terazijama, to je bilo neko vreme baš super, svi smo skupljali sa drugarima iz parka, ali mi je 2010. godine ostalo najupečatljivije prvenstvo“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

San da zaigra na Svetskom prvenstvu sa Srbijom će mu se uskoro i ostvariti.

„Samim igranjem na Svetskom prvenstvu ostvarujem san, igranje za Srbiju na Mundijalu, to je nešto o čemu deca maštaju kada krenu da igraju fudbal, sve ostalo što dođe je gratis, ali naravno idemo u Katar da probamo što bolji rezultat da ostvarimo, idemo da pobedimo na svakoj utakmici i šta bude, biće“.

Kompletan intervju sa Vlahovićem pogledajte u videu ispod teksta.

BONUS VIDEO Vuletić: Kako su prodati Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram