Foto: REUTERS/Marko Djurica

Štoper srpske reprezentacije je u potpunosti opravdao poverenje selektora Piksija, ali izazovi tek predstoje

Reprezentaciju Srbije u subotu od 20:45 očekuje pretposlednji duel B grupe Lige nacija protiv Švedske, a tri dana kasnije i meč u Oslu protiv selekcije Norveške.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim povodom oglasio se i Strahinja Pavlović, koji bi trebalo da bude jedan od glavnih igrača Srbije kada je odbrana u pitanju.

„Mnogo mi znači poverenje selektora Stojkovića. Čak i u periodu kada nisam igrao puno u svom klubu, dobijao sam poziv u A reprezentaciju i uvek dolazio da pružim sve od sebe i doprinesem pozitivnom rezultatu. Bio sam najmlađi u ekipi sve do ovog okupljanja, sada je taj epitet preuzeo Stefan Mitrović. Velika je šteta što protiv Švedske ne može da bude pun stadion, ali sam siguran da će nam deca iz Osnovnih škola i školica fudbala prirediti divan ispraćaj na Svetsko prvenstvo. Cilj nam je da u poslednje dve utakmice osvojimo maksimalnih šest bodova i da izborimo plasman u A grupu Lige nacija. Naravno, to će nam značiti i zbog narednog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine“, rekao je Strahinja Pavlović.

Srbija je poslednje okupljanje imala u junu ove godine, kada su zabeležene dve pobede, jedan remi i jedan poraz u Ligi nacija.

„Jedva smo čekali da se ponovo okupimo i igramo za reprezentaciju. Imamo dve utakmice koje su veoma bitne i dobre provere pred Svetsko prvenstvo“.

Pavlović je u proteklih nekoliko nedelja sa Salzburgom igrao dva meča u Ligi šampiona i veoma se dobro pokazao na terenu. Njegov klub je nakon tih paritja uporedio Pavlovića sa Nemanjom Vidićem.

Foto: FSS

„Imponuje mi, ali mislim da je sve to preterano. Mislim da imam još mnogo da radim da bih stigao na taj neki nivo. Dobro je počelo, moje prvo iskustvo iskustvo u Ligi šampiona. Odigrao sam dve utakmice protiv izuzetno jakih protivnika i bilo je zaista dobro“.

Srpski štoper u klubu igrao sa Noom Okaforom, švajcarskim napadačem, protiv koga će igrati u Kataru u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu.

„Sa Okaforom najčešće (priča o utakmici prim.a ut). Komšije smo, živimo u istoj zgradi, tako da se non stop družimo i peckamo. Biće veoma zanimljivo“.

Potom je prokomentarisao i kakav je napadač Okafor.

„Radi se o kvalitetnom igraču. Kod nas igra špica, jer igramo sa dva napadača, ali će u reprezentaciji igrati krilo. To je jedan igrač koji je brz, ima dobar dribling, ali mislim da će Milenković izaći sa njim na kraj“.

Takođe, Strahinja u Salzburgu igra i sa dva Brazilca, ali sa njima ne priča o Mundijalu.

Foto: FSS

„Ne, zato što nismo mnogo pričali o utakmici. Njih dvojica nisu reprezentativci i onda nismo preterano pričali. Nekoliko puta smo samo pomenuli, ali to je to“.

Neizbežno pitanje je bilo o atmosferi u timu pred duele u Ligi nacija, kao i da li više voli „Mafiju“ ili „Čoveče ne ljuti se“.

„(Smeh) Nije baš da se opuštam, jer obe igre mogu biti veoma stresne. Možda mi „Mafija“ malo više prija. To je neka zaštitna igra ove ekipe“.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i ko se najviše ljuti tokom igre van terena.

„Duci i Bleki su dva najveća rivala“.

Mundijal u Kataru je svakako neizbežna tema, ali Pavlović je trenutno fokusiran na predstojeće utakmice sa reprezentacijom u Ligi nacija, ali i sa klubom u austrijskom šampionatu i Ligi šampiona.

„Svi igrači imaju dosta obaveza i u klubu i ova Liga nacija igra se na 3-4 dana. Nemaš mnogo vremena da razmišljaš o nekom tamo daljem periodu nego ideš od utakmice do utakmice. Tako i ja isto, kada dođe za vreme tada ćemo biti 100 odsto fokusirani na to“.

Ceo intervju sa Pavlvoićem pogledajte u videu ispod teksta.

BONUS VIDEO Erupcija nakon gola Mitrovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar