Dusan Vlahovic
Dušan Vlahović Foto:REUTERS/Jennifer Lorenzini

Dušan Vlahović je nastavio sa fantastičnim partijama, a protiv Empolija se sa dva gola upisao u istoriju italijanskog fudbala i doneo "staroj dami" pobedu - 3:2.

Reprezrenetativac Srbije se nakon solo akcije i asistencije Huana Kvadrada sjajno snašao, prelepim „lažnjakom“ izbacio jednog defanzivca Empolija i golmana tima iz Toskane iz igre i potom laganom egzekucijom doneo „staroj dami“ vođstvo od 2:1 u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.

PROČITAJTE JOŠ...

Pre reprezentativca Srbije, Juventus je vodio golom Mojzea Kena nakon centaršuta Adrijena Rabioa, ali je nakon loše reakcije odbrane Empoli uspeo pet minuta pre Vlahovićevog gola da dođe do poravnanja preko Simona Žurkovskog.

Prethodno, Vlahović je mogao da zatrese mrežu sredinom poluvremena, ali je njegov šut završio pored gola.

U 66. minutu „pukla“ je kontra Juventusa, Alvaro Morata sjajno gurnuo loptu u prostor a Vlahović je, iako je išla malo iza leđa, majstorskim prvim dodirom uspeo da da sebi for, a potom majstorski zatresao mrežu, prebacivši čuvara mreže rivala.

Sa ova dva gola Vlahović je „preskočio“ Ćira Imobilea, pošto sad ima 20 postignutih golova, jedan više od napadača Lacija.

Vlahoviću su ovo bili četvrti i peti gol otkako je prešao u „staru damu“, pošto je prethodno po jednom pogađao mrežu rivala u Kupu Italije (protiv Sasuola, 2:0), potom Seriji A (protiv Verone, pobeda 2:0), te Ligi šampiona (remi sa Viljarealom, 1:1).

No, deset minuta kasnije, samo par trenutaka pošto je Leonardo Bonuči sprečio da lopta završi iza međa Vojčeha Ščešnog, „stara dama“ je po drugi put primila gol, i to preko La Mantije, koji je još jednu smušenost odbrane iskoristio da zatrese mrežu pogodivši bliži ugao gola koji čuva poljski golman.

Malo je nedostajalo da Vlahovićeva fantastična partija bude uzalud, pošto su igrači Empolija imali nekoliko dobrih prilika da stignu do 3:3, ali su gosti iz Torina imali i dozu sreće, pošto su lopte završavale pored gola čak i u situacijama kada Ščešni nije mogao da spreči da ona završi iza njegovih leđa.

Juventus je tako došao do 50. boda i zauzima četvrto mesto ispred Atalante (44), mada tim iz Bergama ima dva mela manje, dok Juve zaostaje za Napolijem (54), Interom (55) i Milanom (57). Takođe, „neroazuri“ i Napolitanci imaju meč manje.

U poslednjoj utakmici subotnjeg programa Fjorentina je sa 2:1 poražena od Sasuola.

Serija A, 27. kolo

Petak

Milan – Udineze 1:1 (1:0)

(Leao 29 – Udogi 66)

Đenoa – Inter 0:0

Subota

Salernitana – Bolonja 1:1 (0:1)

(Zortea 72 – Arnautović 43)

Empoli – Juventus 2:3 (1:2)

(Zurkovski 40, La Mantija 76 – Ken 32, Vlahović 45+1, 66)

Sasuolo – Fjorentina 2:1 (1:0)

(Traore 19, Defrel 90+4 – Kabral 88)

Nedelja

12.30 Torino – Kaljari

15.00 Verona – Venecija

18.00 Specija – Roma

20.45 Lacio – Napoli

Ponedeljak

20.45 Atalanta – Sampdorija

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Gol Dušana Vlahovića za Srbiju protiv Katara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar