Dušan Vlahović najbolji strelac liga petice do 21 godine
Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Dušan Vlahović, golgeter Fjorentine, iz utakmice u utakmicu pomera granice i sa 13 golova zadao je domaći zadatak konkurentima širom Evrope.

Vlahović je sa 13 pogodaka i najbolji strelac Serije A, koliko ima i Čiro Imobile iz Lacija, a istoriju Fjorentine ispisao je sa 30 pogodaka u kalendarskoj godini, i ne samo to.

Srpski napadač je i najbolji strelac u „ligama petice“, u koje spadaju Premijer liga, Bundesliga, Serija A, La Liga i francuska Liga 1, računajući igrače do 21 godine. Jasno je, nema boljeg od njega u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ

Vlahović je očito rođeni golgeter, a ističe se i neverovatnom radnom etikom i posvećenošću treninzima, što stiže na naplatu pomeranjem granica svakog vikenda.

Ako se gledaju samo fudbaleri rođeni 2000. godine i kasnije, iza srpskog špica su po jedan Brazilac, Norvežanin i Kanađanin.

U leđa mu sa 11 golova prvi gleda Erling Holan, napadač Borusije Dortmund, o kome se pričaju fudbalske bajke, a i Kanađanin Džonatan Dejvid koji je isto toliko puta zatresao mrežu u dresu Lila.

Iza njih je Vinisijus Žunior, as Real Madrida sa 10 pogodaka, dok u Premijer ligi mlade nade ne mogu da se probiju u vrh liste strelaca pored vedeta kao što su Mohamed Salah (Liverpul, 13 golova) i Džejmi Vardi (Lester, 9).

Podsetimo, Vlahović je proglašen za najboljeg igrača Serije A u novembru, odneo je ubedljivu pobedu sa 57 odsto glasova igrača koji su članovi Zajednice fudbalera italijanske elite.

Pogotkom protiv Bolonje je došao do 30. gola u 2021. i tako postao tek četvrti fudbaler u istoriji Kalča koji je sa manje od 22 godine postigao 30 golova u kalendarskoj godini.

BONUS VIDEO Gol Dušana Vlahovića za Srbiju protiv Katara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar