Savo Milošević
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Savo Milošević pokušava da sklopi mozaik kako bi u budućnosti trebalo da izgleda fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine. Ipak, mnogima se nije dopalo što planira da "regrutuje" igrače za koje se smatra ili se smatralo da bi mogli da obuku i dres Srbije.

Savo Miulošević je promovisan na konferenciji za medije u Sarejevu, a odmah je najavio da radi na tome da Svetozar Marković, štoper Partizana, obuče dres „zmajeva“.

PROČITAJTE JOŠ

Pomenuo je nekoliko imena sa kojima se pregovara, neke iz Hrvatske, neke iz Srbije, a tu se izdvojilo ime Vladana Kovačevića.

Rođeni Banjalučanin je marta ove godine dobio i poziv Dragana Stojkovića Piksija, ali nije debitovao još uvek zbog problema sa papirologijom.

Nimalo iznenađujuće na konferenciji je Milošević dobio baš to pitanje.

„Da li ću da pričam sa Vladanom Kovačevićem? Razgovaraću sa mnogim igračima“, poručio je Milošević čime nije demantovao da postoji kontakt.

Pokušao je da ostane „zakopčan“, ali je evidentno da je već razmišljao koliko bi golman Rakova iz Poljske mogao da pomogne timu.

Kovačević je do sada sedam puta nastupio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a došlo je do papiroloških problema od strane FIFA kada je trebalo da obuče dres seniora Srbija.

Ipak, „orlovi“ od njega nisu odustali, a Stojković je biranim rečima govorio o njemu.

„Nije pitanje volje i želje, problem je tehničke prirode, ta papirologija. Da budem jasniji, radi se o datumu kada je on dobio i da li je dobio srpski pasoš. Jer ako zovete igrača, bez obzira što je Srbin i ima prava po svim regulativima, ako nema pasoš od nekog datuma, a onda ga dobije danas, onda ne može. Mislim da je to problem. Nisam išao da proveravam da li ima ili nema, ako reše to on će debitovati, on je izvanredan golman, moja želja je bila da bude deo tima, ali procedura je takva. Datum izdavanja pasoša i kada ste imali državljanstvo“, rekao je Stojković, a umesto Kovačevića na spisku se pojavio Boris Radunović.

Nije ni tu selektor štedeo pohvale.

„Imamo Radunovića golmana koji je imao sjajnu sezonu u Kaljariju, ali prateći sve igrače, pratio sam i drugu ligu Italije. On je jedan od najzaslužnijih što je Kaljari u Seriji A opet. To je nagrada za njega, svako ko pokaže napredak u igri, on će rado biti viđen na spisku. Što se Kovačevića tiče, problem je datum kada je imao srpski pasoš.“

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi posle remija u Bugarskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar