Foto: Screenshot/Twitter HNK Hajduk Split
Foto: Screenshot/Twitter HNK Hajduk Split

Spektakl i dirljive scene na Poljudu

Fudbaleri Hajduka i ukrajinskog Šahtjora odigrali su humanitarni meč na „Poljudu“, a sva sredstva prikupljena donacijom i prodajom karata prosleđena su za decu ratom pogođene Ukrajine, koja su ostala bez roditelja.

PROČITAJTE JOŠ:

Utakmici je prisustvovalo oko 6.000 navijača, a među gledaocima bio je i predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

„Prvi put sam na Poljudu, ovaj stadion ima dušu, iako mu treba ozbiljno renoviranje. Fudbal je protiv rata, protiv nasilja, protiv svega negativnog i zato je super da fudbal pomaže Ukrajini u ovom ratu, koji je katastrofa za sve, i za nas koji nismo u ratu, i za Ukrajince, i za Ruse. Drago mi je da smo opet pokazali da imamo osećaj za humanost“, rekao je Čeferin.

Veza između dva kluba bio je Dario Srna, aktuelni sportski direktor Šahtjora, čiji je bio dugogodišnji igrač i kapiten, a upravo je ih Hajduka svojevremeno prešao u redove ukrajinskog tima.

Najemotivnije scene viđene su na poluvremenu, kada je zapevala ukrajinska pevačica Olja Poljakov. Ona je na centru „Poljuda“ otpevala uspavanku za ukrajinsku decu. Koreografijom je ukrajinsku pevačicu pratilo i dvoje ukrajinskih plesača. Olja je nedavno nastupila i u humanitarnoj utakmici Šahtjora i turske Antalije.

Hajduk iz Splita je izdao saopštenje u kom je objavljeno koliko je sredstava prikupljeno.

„Ukupno 6.550 ulaznica prodato je za humanitarnu prijateljsku utakmicu Hajduk – Šahtjor koja je odigrana na Poljudu. Tokom dana imali smo preko 30.000 poziva upućenih na donatorski broj 060 9006, a broj će biti aktivan sve do 15. maja. Osim toga u humanitarnu akciju donacijama su se uključili naši sponzori kao i prvotimci te je trenutni prikupljeni iznos otprilike 600.000 kuna“, objavili su iz Hajduka.

Rezultat je bio u drugom planu, a utakmica je završena rezultatom 3:3. Strelaci za Hajduk bili su Ljubičić (dvaput) i Lazar, dok su sa druge strane mrežu pogađali Topalov, Stasiuk i Boiarčuk.

BONUS VIDEO Savićević: Da je Robi ostao, pobedili bismo Mančester i igrali novo finale Lige šampiona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar