Foto: Printscreen Youtube / Fudbalski savez Srbije

Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac posetio je fudbalski nacionalni tim "orlova" u Los Anđelesu gde će izabranici Dragana Stojkovića Piksija odigrati prijateljski meč.

Utakmica je na programu od četiri sata izjutra u četvrtak, protivnik je ekipa Sjedinjenih Država, a to će biti prvi meč Srbije posle Mundijala u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Piksi je poveo igrače koji nisu bili u prvom planu u Kataru, a Divac im je poželeo dobrodošlicu i pozdravio se sa stručnim štabom.

Potom je pokazao da pored košarke ima veštinu i za fudbal pošto je sa Piksijem, Ljubinkom Drulovićem i Stevanom Stojanovićem, direktorom reprezentacije.

Stojković je pokazao da i dalje ima osećaja u nogama, a onda je napomenuo da je u blizini mesto gde su se već igrale Olimpijske igre.

„Odmah preko puta ovog stadiona je stari Koloseum koji je u dva navrata bio poprište Olimpijskih igara, a Piksi je sa svojom generacijom 1984. godine osvojio bronzanu medalju“, rekao je Divac.

Dodao je da bi voleo da bude domaćin reprezentaciji u Los Anđelesu.

„Voleo bih pre svega da se niko ne povredi i da momci spremno dočekaju nastavak sezone u svojim klubovima. Ovo im je sjajna prilika da pokažu koliko vrede u meču protiv jednog ozbiljnog protivnika, a za Piksija i njegov stručni štab da provere mogu li na nekog od njih da računaju kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo“, kazao je Divac.

„Voleo bih pre svega da se niko ne povredi i da momci spremno dočekaju nastavak sezone u svojim klubovima. Ovo im je sjajna prilika da pokažu koliko vrede u meču protiv jednog ozbiljnog protivnika, a za Piksija i njegov stručni štab da provere mogu li na nekog od njih da računaju kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo“, dodao je nekadašnji igrač Lejkersa, Kingsa, Hornetsa.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Uveren je da će Srbija na sledeća dva velika takmičenja pokazati šta može, pošto to nije uradila u Kataru.

„Kontinuitet je izuzetno važan faktor u svakom sportu. Svetislav Pešić i Stojković imaju ozbiljno znanje i iskustvo, mogu mnogo da doprinesu srpskom sportu i dobro je što su i dalje na svojim funkcijama. Treba ih pustiti da na miru rade svoj posao i rezultati će doći sami po sebi“, konstatovao je Divac.

BONUS VIDEO: Piksi – Izjava pred meč sa Amerikom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar