Foto: Starsport

Malo čime može da bude zadovoljan Miloš Milojević posle pete kontrolne utakmice i prvog poraza svog tima nakon četiri trijumfa.

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Ludogoreca 2:3 u petom pripremnom meču na terenima sportskog kompleksa Kalista u turskoj Antaliji.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je kažnjena za amaterski odigrano prvo poluvreme u kom je olako primila tri gola, gde Lazar Nikolić nije mogao nikako da izađe na kraj sa Bernarom Tekpetijem, a utisak je popravljen tek u drugom poluvremenu kada je Zvezda postigla dva pogotka.

Ipak, i tu se videlo mnogo rupa u odbrani, pa je Ludogorec mogao da postigne još koji gol da Milan Borjan, kapiten Zvezde nije bio siguran između stativa svog tima.

Golom se na debiju upisao i novi fudbaler Zvezde Aleks Vigo koji je prošao kroz dvojicu igrača Ludogoreca posle pasa sa desne strane i lepo pronašao malu mrežu gola bugarskog tima u 89. minutu.

Strelci za Ludogorec bili su Igor Tijago u devetom i 36. minutu, Tekpeti je pogodio mrežu Zvezde u 34, a za crveno-bele su precizni bili Mirko Ivanić u 76. minutu.

Tekpeti je od starta pravio mnogo problema po levom boku. Već u devetom minutu je prošao po toj levoj strani, izdržao je duel sa Lazarom Nikolićem i bacio fudbalera Zvezde na zemlju.

Produžio je napred, poslao pas udesno ka sredini, odakle je defanzivac defanzivac Dominik Jankov imao poziciju za šut, dok je odbrana crveno-belih kasnila.

Jankov je šutirao, lopta se odbila od Nemanje Milunovića, a Igor Tijago ju je uhvatio i zakucao u mrežu za 1:0.

Bukari je nakon toga u sledećem napadu prodro po desnom boku, bio je iskosa na desetak metara od gola bugarskog tima, ali nije imao poziciju za šut.

Foto: FK Crvena zvezda

Nije se dugo čekalo ni na prvu šansu Zvezde, pošto je u 15. minutu Aleksandar Pešić zahvatio loptu glavom, ali je ona završila pored gola.

Tekpeti je u 18. minutu šutirao sa distance po sredini gola i Borjan je uspeo da odbrani, a ritam meča je bio više takmičarski nego prijateljski.

U prilog tome govori i to što je Bukari u 19. minutu probao da centrira sa desne strane i pogodio je slučajno u stativu.

Šezdesetak sekundi kasnije Tekpeti je uposlio Pjotrovskog na desetak metara, fantastično zavrnutom loptom ka sredini, a igrač Ludogoreca se nije najbolje snašao.

Foto: Starsport

Da jeste, Borjan bi bio nemoćan, a Zvezda bi već posle dvadeset minuta gubila sa 0:2. Ponovo je Tekpeti bio horor za Nikolića jer je proigrao Jankova koji je u 23. minutu umalo povisio na 3:0. Borjan je i tu odbranio.

Odličan centaršut Mijailovića dočekao je Stefan Mitrović u 25. minutu pred petercem Bugara i gađao je po sredini, pa se lopta od golmana odbila u prečku, a Zvezda je propustila veliku šansu.

Nedugo zatim je svoj šut oprobao i Gelor Kanga, ali je njegov šut završio daleko pored okvira gola „zelenih“ iz Razgrada.

Foto: Starsport

Gabonac u 34. minutu nije uspeo da isprati Tekpetija na drugoj strani i to se osvetilo timu iz Ljutice Bogdana.

Tekpeti je punom zakucao loptu u bliži ugao gola Milana Borjana, a uz Kangu koji je bio korak iza, kasnio je i Nikolić. Ludogorec je poveo 2:0, a ni dva minuta nije čekao da povede 3:0.

Eraković nije ispratio dovoljno dobro Pjotrovskog, Jakub je poslao pas za Tijaga, koga nije mogao da zaustavi Lazar Nikolić i samo je plasirao loptu u mrežu pored Borjana.

Foto: Starsport

Zvezda je mogla da primi i četvrti gol za 39 minuta, ali je igrač Ludogoreca pogodio prečku, a lopta se od nje nije odbila u mrežu.

Na pragu 40. minuta Nedjalkov je oborio Kangu, igrač Zvezde je burno reagovao i na terenu se stvorila gužva, te je umalo došlo do masovne tuče.

Situacija se smirila posle minut, dva, poluvreme je završeno sa 3:0 za Bugare, a drugo je počelo povredom njihovog igrača Dinisa Almeide.

Foto: Starsport

Igrao se 58. minut kada je Matijas Tisera prihvatio lošu povratnu loptu igrača Zvezde, izašao je uz Milunovića sam pred Borjana i golman srpskog tima je odbranio.

Ni minut kasnije, ponovo su igrači bugarskog tima bili u opasnoj prilici, a Franko Ruso nije uspeo da probije kapitena Zvezde.

I tek kada se stanje Zvezdine igre malo stabilizovalo, stvari su postale nešto svetlije po tim Miloša Milojevića. Mirko Ivanić je u 75. minutu dobio loptu na 16 metara, namestio se i pored kapitena Ludogoreca šutirao po zemlji za 3:1.

Foto: Starsport

Tisera je u 78. minutu izašao u kontri pred Borjana, Radovan Pankov ga je pogurao i Argentinac je iz duela šutirao preko gola.

Zvezda je do kraja uspela da ublaži svoj poraz i golom Aleksa Viga posle dobre asistencije i još boljeg driblinga i realizacije novog igrača Zvezde, postavi konačan rezultat.

Srpski tim do kraja priprema ima još jednu utakmicu, protiv Austrije Lustenau za dva dana.

BONUS VIDEO: VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar