Vidak Bratić,
Vidak Bratić, ; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Vidak Bratić, srpski fudbalski trener, odgovorio je na saopštenje MUP-a u izjavi za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Vidak Bratić, nekadašnji fudbaler i dugogodišnji trenerski saradnik Nenada Lalatovića, doživeo je najveću životnu neprijatnost u Beogradu.

Za Nova.rs otkrio je da ga je interventna policija zaustavila, maltretirala i čak mu oduzela automobil za koji tvrdi da ima sve papire.

Onda se oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova, rečima da je on vređao službenike, na šta je reagovao Bratić.

„Prvo da kažem, moj auto, mogu i da kažem koje registracije (dostavljeno redakciji, prim. aut.) je već šest godina registrovan na BT i tablice su izdate u MUP Bačka Topola, broj šasije je tu i oni su naveli da se to ne slaže. Jedini MUP koji je to mogao da izda je MUP Srbije i Bačke Topole, i tablice, i auto i broj šasije su proverili. Nije ni MUP Hrvatske ni BiH, ničega drugog. Pod broj 2, rekli su kako sam ih vređao. Na ulici je bila devojka na 10 metara i nije smela da priđe, a ona me zna i njeni su inicijali I. P. i ona će svedočiti. Sve je videla, šta su mi govorili i šta sam ja njima rekao.“

Na tome se nije zaustavio, pa je do detalja pojasnio na šta misli.

„Istina je da sam tražio advokata, da hoću da kažem da ovakvi kadrovi ne zaslužuju da nose uniforme Republike Srbije i policije Republike Srbije. To je istina da sam rekao i da ću dati sve da ti kadrovi ne budu u državnim institucijama, a mislim da to nisu školovani kadrovi i da nemaju školu i mislim da su kursadžije i da su završili kurs za policajca i stojim iza toga. Treće, ako sam ih vređao, kao što su naveli… Dobro znamo da sam vožen od Braće Jerković do 29. novembra, 45 minuta. Znamo dobro da su ta vozila ozvučena i pokrivena kamerama radi njihove sigurnosti. Molim MUP Srbije, da ne bude da sada kamere nisu radile i da ozvučenje nije radilo kada se budem tužio sa njima. Da ne bude da baš kada mene voze nije radilo, jer se čulo ko je koga vređao i govorio p… fudbalerska, nabijem ti k… u usta, svima ćemo to, vama fudbalerčićima. Lično je to rekao komandir u autu i stojim iza tih reči, milion posto, mogu na poligraf. Molim nadležne, ministra policije, direktora policije, predsednika Vučića, da idemo do kraja i vidimo ko je lagao, a ko je pošten. Da li Srbija ide na pravim nogama ili da idemo na lažnim“, rekao je Bratić za Nova.rs.

Još jednom je naveo podatak koji ga posebno začuđuje.

„Nemoguće je da nešto nije u redu sa autom za koji mi je papire izdala država Srbija i sa kojim sam proputovao pola Evrope, a kupljen je u Autokomercu. Sramota, smešno od MUP-a. Poslednje je ovo što ću dati, i sada idemo do kraja sa advokatom. Ovo je sve zbog građana Srbije, da se osećaju bezbedno u svojoj državi. Deset godina sam radio u inostranstvu, ovo nisam u životu doživeo. Iz čista mira napad i oduzimanje vozila, to ne mogu da trpim.“

BONUS VIDEO Navijanje „grobara“ i bakljada navijača Anortozisa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare