Foto Starsport

Vidak Bratić, nekadašnji fudbaler i dugogodišnji trenerski saradnik Nenada Lalatovića, doživeo je najveću životnu neprijatnost u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Za Nova.rs, Bratić je rekao da ga je interventna policija zaustavila, maltretirala i oduzela mu auto za koji ima sve papire i potvrde da je kupljen u „Autokomercu“ još pre 12 godina.

Bratiću i dalje nije vraćen automobil audi A8, zbog uznemirenosti će otići kod psihijatra i preduzeti sve korake sa svojim advokatom.

„Jednostavno sam izašao iz stana i krenuo lagano, u jednom momentu je iza mene došla marica i njihova interventna policija. Uključili su sirene i napravili haos dok je narod gledao, izbacili su me iz auta, stavili lisice, pretresli su auto i psovali me, izudarali, vređali. Pitao sam zašto, nisu rekli ništa, doveli su pauka koji mi je odneo auto, počeli su da me psuju i ‘napušavao’ me je glavni komandir. Odveli su me u ’29. novembar’ i tamo su mi dali objašnjenje ‘zato što sam vozio audi a8’, a to je lično moj auto već 12 godina, pošteno sam zaradio i platio ga, kupljen je u Autokomercu. Evo još sam potresen, još sam u 29. novembru i ne mogu da verujem da ne mogu da vratim auto koji sam lično kupio, platio pošteno, ne mogu da ga vozim sa mirom“, kaže Bratić za Nova.rs.

On se nedavno vratio iz Saudijske Arabije, zemlje poznate po rigoroznosti i strogim zakonima. Ipak, nije ni sanjao da će ovako nešto doživeti u Srbiji.

„Isterali su me, vređali, a valjda sam neka javna ličnost i sportista. Igrao sam 20 godina fudbal u Srbiji i inostranstvu, nemam nikakve veze sa kriminalom, zakonom. Nemam nikakvu kaznu, ništa, i oni su me izmaltretirali, izvređali i oteli auto koji neće da vrate. Sad sam sa advokatom, potresen sam, ne znam šta da radim, idem kod psihijatra jer mi nije dobro. Pre 20 dana sam se vratio iz Saudijske Arabije i ne mogu da verujem da se ovde tako policajac ponaša, da mi stavlja lisice kao najgorem kriminalcu, kao da sam ubio petoro ljudi ili nosio ne znam koliko kilograma heroina u automobilu. Neviđena katastrofa, skroz sam sluđen i nije mi dobro, ne znam šta da kažem. Nemam ništa protiv zakona, nemam jednu krivičnu ili bilo kakvu prijavu, sve redovno plaćam i uredno, ne mogu da verujem da sam se suočio sa ovakvim ponašanjem. Ja sam im i rekao da sam sportista, oni su mi samo dali objašnjenje da je to ‘zbog toga što voziš audi a8, zbog toga te hapsimo.’ Imam trag gde sam i kad platio i kupio ovaj auto, ne mogu da verujem, celu noć nisam spavao.“

Foto Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Voždovac je bio lokacija celog događaja.

„Desilo se u Braće Jerković, ka naselju Veljko Vlahović, ceo narod je gledao, sramota me je bilo, glavu su mi zabijali u haubu i nogama su me udarali u pleksus, devojka je gledala sve, nije smela da priđe. Nisu mogli da veruju ljudi, kao u filmu.“

Advokat Darko Milutinović iz Novog Sada će zastupati Bratića, za Nova.rs je i on naveo naredne poteze.

„To je klasična represija od strane policije i MUP nad čovekom koji nikakve probleme sa kriminalom i zakonom nije imao. Nije imao ni prekršajnu prijavu, nad njim je izvršeno psihičko i fizičko nasilje, pred porodicom, prijateljima, komšijama. To je katastrofa, ali neće se na tome završiti. Oni su znali ko je Vidak Bratić, on je bivši fudbaler, a i jasno su mu rekli da je sve ovo ‘zato što voziš audi a8 koji je skup.’ On se potresao i idemo na psihijatrijski pregled, tužićemo ih, podnećemo disciplinske prijave, pritužbe na rad, krivične prijave, dići ćemo na najviši nivo koliko možemo“, naveo je Milutinović.

Bratić je igrao za Vojvodinu, PAOK, Crvenu zvezdu, Dinamo iz Moskve, OFK Beograd, Tjanđin, Sent Galen, Vil, OFK Beograd i Spartak iz Subotice, gde je 2013. završio raznovrsnu internacionalnu karijeru.

Trenersku karijeru počeo je 2015. u Vojvodini ka saradnik Nenada Lalatovića, radili su zajedno u Čukaričkom, Radničkom iz Niša, Vojvodini i u Saudijskoj Arabiji, gde je nedavno prekinut angažman.

BONUS VIDEO Slavlje navijača i igrača, čulo se „uprava napolje“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare