Foto: EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Fudbaleri Verone odigrali su sjajan meč i sa 4:0 razbili Udineze u meču 25. kola Serije A, dok su preostale dve utakmice programa od 15 časova okončane istim rezultatom, 1:1.

Verona je do vođstva došla nakon samo dva minuta igre, kada je Fabio Depaoli iskoristio poziciju u kojj se našao nakon odličnog pasa i pogodio u donji desni ugao.

PROČITAJTE JOŠ...

Udineze je od tog momenta krenuo znatno ofanzivnije, pa je prvo Isak Sakses u 13. minutu pokušao iz daljine, ali je Lorenco Montipo zaustavio loptu koja je išla pod prečku, potom je dva minuta kasnije Žan Viktor Makengo sjajno šutnuo, ali je Montipo ponovo bio odličan, da bi u 26. Sakses ponovo oprobao šut sa ivice kaznenog prostora, no lopta je prozujala preko prečke.

U 31. minutu Antonin Barak je duplirao vođstvo, pošto je dobru akciju svojih saigrača i asistenciju pretvorio u laganih 2:0.

Poslednju šansu za Udineze u prvom delu imao je Džerard Delofeu, no Montipo je ponovo sjajno pročitao nameru rivala i sprečio gol.

U 67. minutu Đanluga Kaprari je skočio visoko i praktično zakucao loptu u mrežu, pa je bilo jasno da će Udineze doživeti težak poraz. No. to ih nije sprečilo da nastave da napadaju, te je Montipo morao da reaguje kada je Rodrigo Bekao glavom šutirao, lopta išla ka rakljama, ali je čuvar mreže ponovo „spustio roletnu“ u 76. minutu, da bi u 82. imao sreće jer je Nauel Molina pogodio prečku nakon odbitka.

Konačan rezultat postavio je Adrijen Tameze šest minuta pre kraja meča.

Darko Lazović je za Veronu odigrao čitav meč, dok je Ivan Ilić zamenjen nakon sata igre.

Preostale dve utakmice okončane su 1:1 – Empoli je remizirao sa Kaljarijem, dok je Đenoa ostala bez celog plena protiv fenjeraša Salernitane.

Premijer liga, 25. kolo

Subota

Lacio – Bolonja 3:0

Napoli – Inter 1:0

Torino – Venecija 1:2

Nedelja

Milan – Sampdorija 1:0 (1:0)

(Leao 9)

Empoli – Kaljari 1:1 (1:0)

(Pinamonti 38 – Pavoleti 84)

Đenoa – Salernitana 1:1 (1:1)

(Destro 32 – Bonacoli 45+1)

Verona – Udineze 4:0 (2:0)

(Depaoli 2, Barak 31, Kaprari 66, Tameze 84)

18.00 Sasuolo – Roma

20.45 Atalanta – Juventus

Ponedeljak

20.45 Specija – Fiorentina

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Tadić o Mitrovom golu, krađi vremena i nervozi Portugala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar