Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Intenzivni rat saopštenjima na relaciji večitih rivala, povodom sudijskih odluka, nastavlja se iz kola u kolo. Učestala javna komentarisanja odluka arbitara od strane Crvene zvezde i Partizana, iako zabranjena pravilnikom FSS, mnogim ljubiteljima fudbala gase želju za praćenjem superligaških dešavanja. Međutim, sudeći po najavama, javnim prepucavanjima bi uskoro mogao da dođe kraj.

Posle samo osam superligaških kola spisak izdatih saopštenja i zvaničnih stavova iznetih od strane Crvene zvezde, Partizana i njihovih čelnika formira već nepregledan niz na koji svaki istinski ljubitelj fudbala ima samo jedno pitanje – ima li kraja?

PROČITAJTE JOŠ

Odgovor, iako jednostavan, leži u rukama Fudbalskog saveza Srbije koji, uprkos jasnom pravilniku, okleva da preduzme predviđene mere.

Prema disciplinskom pravilniku FSS predstavnici klubova kao i sami klubovi morali su da budu novčano kažnjeni zbog komentarisanja suđenja već posle prvih „javnih nastupa“, a Član 85. disciplinskog pravilnika FSS jasno definiše i rigoroznije sankcije za širenje neistina i kleveta.

Sama činjenica da FSS nije sankcionisao sudije, izuzev Lazara Lukića i Miloša Đorđića, podrazumeva da arbitri iz perspektive Saveza u prethodnim kolima nisu grešili, pa se samim tim postavlja pitanje zašto na Terazijama nije primenjen pravilnik i prepucavanje večitih rivala okončano oduzaimanjem bodova.

Partizan vodi u prijavama

Partizan je Disciplinskoj komisiji od početka sezone prijavljen zbog komentarisanja suđenja na mečevima Napredak – Partizan, Proleter – Crvena zvezda i Zlatibor – Partizan, dok je Zvezda je prijavljivana zbog komentarisanja utakmica Napredak – Partizan i Zlatibor – Partizan.

Međutim, takav epilog nije daleko od realizacije s obzirom na to da je, prema saznanjima „Danasa“, u srpskoj kući fudbala već odlučeno da naredno komentarisanje suđenja bude sankcionisano oduzimanjem bodova.

Već pomenuti Član 85. predviđa kaznu i do devet negativnih bodova, a ovakav vid sankcionisanja prethodno je primenjen u martu 2018. godine kad su Crveoj zvezdi i Partizanu oduzeta po dva boda zbog rata saopštenjima.

Tom prilikom odrešene su i novčane kazne Svetozaru Mijailoviću i Miloradu Vučeliću, ali packe očigledno nisu imale efekat.

Aktuelna situacija ujedno je i test za autoritet Disciplinske komisije s obzirom na to da prethodno oduzeti bodovi nisu imali veliki uticaj jer je razlika između rivala ostala ista, a bodovna prednost crveno-belih već značajna.

Trebalo je da ovde bude Zvezda…

Omonija se, čini se, dosta provlačila u kvalifikacijama za Ligu šampiona i vreme je da strada – večeras (21.00) gostuje Olimpijakosu – kvota na keca je 1,35, a na kombinazziju 1&3+ 2,25.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Olimpijakos – Omonija. 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare