Foto: Srdjan Stevanovic - Starsport.rs/Privatna arhiva

Skandal koji je potresao Partizan

Dalibor Petrović (37), navijač Partizana koji godinama prati mečeve fudbalskog, košarkaškog i odbojkaškog kluba, prebijen je u četvrtak od strane obezbeđenja u prostorijama Fudbalskog kluba Partizan.

PROČITAJTE JOŠ:

Pretučeni navijač je u razgovoru za Nova.rs otkrio detalje nemilog događaja, a nijednim svojim postupkom nije isprovocirao čelnike Partizana niti zaposlene u klubu.

„Imam potpisan ugovor sa Fudbalskim klubom Partizan, što se tiče prodavanja kokica na stadionu. Otišao sam do komesara za bezbednost Živka Šljukića na prvom spratu kako bih uzeo propusnice za sebe i svoje radnike. On mi je rekao da sačekam da ode da pita Miloša Vazuru da li mogu i dalje da prodajem kokice. Rekao sam da nema problema i da ću sačekati. Bio sam na prvom spartu u hodniku, čekao sam Šljukića da dođe sa odgovorom, ali se on vratio i rekao malo da sačekam. Ja sam čekao u hodniku, a za to vreme je izašao Blagojević (bivši sekretar prim.aut) i pitao me šta ćeš ovde? Ja sam rekao da čekam Šljukića za karte“, počeo je priču Dalibor.

Iako nije čuo razgovore prisutnih, znao je da mu se nešto loše sprema, te je uspeo da reaguje i upali telefon.

„U to vreme izlazi Šljukić i pokazuje mu očima da krenu. Meni je to odmah bilo sumnjivo i znao sam da mi se nešto loše piše. Te sekunde sam izvadio moj telefon, uključio sam snimanje razgovora i stavio sam telefon u džep“.

Foto: Privtna arhiva

Nije dugo vremena bilo potrebno obezbeđenju Miloša Vazure da se pojavi i napadne nedužnog čoveka.

„Nije prošlo dva minuta od tada, privatno obezbeđenje koje čuva Vazuru je došlo. Uhvatili su me za gušu i vukli me i tukli. Ubacili su me u kancelariju i tamo su me mlatili. Bio sam tamo pet-šest minuta, a onda sam izašao ispred stadiona kada su me pustili. Vređali su me i psovali majku, kao i Ostoji Mijailoviću. Sišao sam dole do izlaza, na stepenicama me je uhvatila nesvestica i pao sam. Izašli su ljudi, dali su mi vode, pozvali Hitnu pomoć, koja je zvala policiju. Bio sam do pola 10 uveče u bolnici“.

Dalibor je dugo u Partizanu, ali mu se nikada nije desila nijedna slična situacija.

„Nikad u životu mi se to nije desilo, u Partizanu sam, gledam utakmice, tu sam uz Željka Tanaskovića. On mi je mnogo pomogao, jer sam odrastao u domu bez roditelja. Volim Partizan, volim sve, ali ne volim ovakav odnos i ponašanje“.

Potvrdio je da ga je tuklo Vazurino obezbeđenje.

„Njegovo obezbeđenje samo njega čuva kada je na stadionu, to su bili oni“.

Foto: Privatna arhiva

O celom slučaju informisana je i policija.

„Bio sam sa Tanaskovićem danas u policiji, dali smo izjave, očekujem dalji razvoj situacije“.

Uz fizičke, Petrović oseća i psihičke posledice.

„I dalje sam pod stresom, ne mogu da spavam, uplašen sam“.

Podrška stiže sa svih strana, pa čak i od Zvezdinih navijača.

„Zahvaljujem se svim ljudima, imam mnogo ljudi koji su stali na moju stranu, imam veliku podršku i verujte mi na reč da sam dobio pozive od navijača Crvene zvezde i Partizanovih navijača, ma sa svih strana“.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada je sve u rukama policije i nadležnih orgama, a Dalibor se nada da će pravda pobediti.

„Mnogo mi znači podrška, zato što sam bio u šoku. Bio sam od jedan do pola 10 u Urgentnom centru, kod mene nije bio telefon tada. Telefon mi je bio kod drugara, koji je bio sa mnom. Mnogo mi je drago što su svi stali uz mene, videli su pravu priču. Nije istina da ja idem i prosim za karte kod stadiona. Ja imam ugovor gde tačno piše da mi sleduju propusnice kao na primer novinarima. Sve je bilo po protokolu, a nadam se da će pravda pobediti“.

Dalibor ima tešku životnu priču, roditelji su ga ostavili kada je imao samo tri meseca, ali ga je onda proslavljeni odbojkaš i predsednik OK Partizan Željko Tanasković uzeo u zaštitu. Dalibor mu se mnogo puta zahvaljivao na tome, a dokaz su i emisije „Sve za ljubav“, „Eksploziv“ i mnoge druge u kojima se pojavljivao ovaj navijač.

„Dovoljno što Željka znam od moje 12. godine. Imam sad 40 godina i mnogo volim Željka. Imamo međusobno poverenje i ja sam njemu doživotno zahvalan kao i njegovoj porodici i prijateljima. Dugo godina sam u Partizanu, kao i Željko“.

Željko Tanasković; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Podrška je došla i od strane zaposlenih u Partizanu, ali i bivših igrača. Ipak, Daliboru je posebno drago bilo i zbog navijača „večitog rivala“ koji su prepoznali pravu stranu.

„Dobio sam veliku podršku i zaposlenih u Partizanu i bivših igrača Partizana. Najviše mi je drago što su ljuti rivali iz Zvezde prepoznali i videli da su stali na pravu stranu. Kada je najteže dva najveća rivala su pokazali da su složni“.

Otkrio je i gde ima povrede, ali ipak je trauma nešto sa čim će se boriti u narednom periodu.

„Imam povrede po leđima i posekotinu. Idem na terapiju i mažem kreme. Najbolnije mi je što ne mogu da spavam. Trauma. Znojim se, ne mogu da zatvorim oči. Celu noć nisam mogao da zaspim i plašim se za večeras“.

Dalibor Petrović (levo) slavi sa fudbalerima Partizana, Foto: Privatna arhiva

Još jednom je osudio svaki vid nasilja, jer ovo zapravo nije odraz moći nego nemoći.

„Nije ovo način da se pokaže sila, već treba sportski pružiti ruku. Ako neko voli Partizan, treba da pruži ruku da svima bude dobro u Partizanu, a ne samo pojedincima. Ja sam za to da svima bude dobro u JSD Partizan. Da budemo kao familija, a ne kao Rusija i Ukrajina. To mi je jadno i bedno“.

Foto: Privatna arhiva

Za kraj se zahvalio i aktuelnom predsedniku JSD Partizanu Ostoji Mijailoviću, koji je nakon nemilog događaja na društvenim mrežama poručio sledeće:

„Dragi Dalibore, dok je pravih Partizanovaca ti nikad nećeš biti sam! Verujem da i tebe kao i sve nas od udaraca više boli nepravda i osećaj da nas neko deli na podobne i nepodobne, a samo zbog svojih fotelja! Neće moći, neće proći! Neka sledeći put kukavice napadnu mene!“, poručio je Mijailović.

U videu ispod poslušajte napad na Dalibora.

BONUS VIDEO Pretučen navijač Partizana na stadionu u Humskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare