foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Situacija sa crno-belima postaje tužna, vreme je da dva čoveka zauvek napuste klub

Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura, kao i predsednik Milorad Vučelić odavno su „izgubili konce“ ispravnog vođenja crno-belih, te je sada svaki njihov potez bizarniji od prethodnog.

Poslednji u nizu neshvatljivih i može se slobodno reći očajničkih poteza bio je istupanje FK Partazan iz JSD Partizan.

Tim potezom ne samo da su ukaljali ime fudbalskog kluba, nego su ispisali nove stranice istorije, nažalost u lošem kontekstu.

Nakon toga stiglo im je upozorenje da će im biti onemogućeno da koriste stadion u Humskoj, kao i da se više neće zvati Partizan, ali od tada umesto nekog konkretnog poteza sledi zatišje.

PROČITAJTE JOŠ:

Vučelić i Vazura se već danima ne oglašavaju, a u poslednje vreme na svakakve načine pokušavaju da ospore izbor Ostoje Mijailovića za predsednika JSD Partizan.

To im nikako ne polazi za rukom, a teško je, gotovo nemoguće, da će po bilo kom pravnom osnovu uspeti da izađu kao pobednici. Stoga se postavlja pitanje zašto sve to rade i zar nije nekad jednostavno lakše priznati poraz.

Evidentno je da niko od njih dvojice nije poželjan u klubu, a koliko se plaše navijača pokazalo se još u avgustu, kada su na utakmici protiv AEK-a iz Larnake morali ispred sebe da postave decu kao „živi štit“.

Na gotovo svakoj utakmici fudbalera Partizana od tada se sa tribina može čuti ono čuveno „Uprava napolje“, ali uprava nikako da sama sebi otvori vrata i izađe. Povodom dešavanja oko izbora u JSD navijači se uopšte nisu oglasili, na šta je sugerisao i Duško Vujošević.

„Trebalo bi da se zna u kolikim je dugovima FK, priča se 30, 40 miliona. Gomilaju dugove, ne razvijaju igrače, prodaju talente i grčevito se bore za ostanak na funkcijama. Pristali su na ulogu ikebane, da Partizan bude drugi. Stanojević nije na to pristao, bunio se, pa su ga proglašavali ludim, pričali su da podseća na mene. Ko su oni da prete izlaskom iz Spotskog društva? I navijači treba da se dignu. Kakvo izlaženje FK iz Sportskog društva?“, zabrinut je Vujošević.

PROČITAJTE JOŠ:

Legendarni košarkaški trener je pored toga i javno pozvao Vučelića da da ostavku, ali teško da će to uroditi plodom.

Da su im laži i prevare način da ostanu na svojim pozicijama pokazalo se istog dana kada su održane dve paralelne skupštine JSD Partizan.

Tada je Nova.rs prisustvovala i na konferenciji Ostoje Mijailovića i na konferenciji na kojoj je pričao Vučelić, a Vazura samo dobacivao iz redova u kojima su sedeli novinari.

Obojica su pričala o tome kako je Ostoja Mijailović na silu hteo da uvede svoje ljude na skupštinu, te da se za to služio raznim metodama, a neposredno nakon završetka konferencije u javnost je dospeo snimak koji je mnogo toga otkrio i „pokopao“ pre svega Vazuru, a onda i „dežurnog istomišljenika“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Na njemu se vidi kako Vazura nasilno otima papire ispred Ostoje, a uživo smo gledali i kako njegovi telohranitelji izbacuju/isteruju ljude iz prostorija stadiona, odnosno sa skupštine.

Ne bi možda sve bilo ovako crno da iza Vučelića i Vazure makar postoje rezultati kojima klub može da se ponosi. Njih nema, mlađe kategorije takođe nisu na dovoljno visokom nivou, ali zato postoji mnogo sumnjičavih transfera (poput Aleksandra Šćekića, Filipa Holendera…), kao i krivičnih prijava protiv Vazure (njih ima više nego titula).

Partizan već pet godina nema trofej u Superligi, tri godine mu traje post i u Kupu Srbije, a ni ove godine stvari ne stoje baš najbolje, iako je slika dosta bolja nego na početku sezone kada je klub iz Humske bio u donjem delu tabele, te se u isto vreme oprostio od Lige Evrope.

Aleksandar Šćekić, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Vučelić i Vazura kada god otišli neće ostati u lepom sećanju nijednom navijaču Partizana, a što se pre odluče na takav potez bolje po klub. Za njihove džepove ne treba brinuti, teško je za očekivati da će ikada odgovarati za sve mutnje radnje u koje su bili uključeni, ali su se opasno prevarili ako misle da su veći i bitniji od Partizana.

Najzanimljivije od svega je što dva čoveka donose sve važne odluke kada je reč o poslovanju kluba, a odgovornost (vešto) izbegavaju već godinama. Međutim, svemu dođe kraj, a čini se da je njihov veoma blizu. Možda bi bilo najbolje da sami predaju ključeve.

Ostaje samo pitanje da li im je ostao još neki potez u rukavu ili je istupanje iz Sportskog društva poslednji manevar koji su napravili.

BONUS VIDEO Navijači Partizana skandiraju Vučiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare