Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Uprava nesposobna da sama obezbedi UEFA licencu

Fudbalski klub Partizan promovisao je kalendar za 2024. godinu, a prisutnima se obratio i Miloš Vazura, koji je i dalje direktor kluba, iako bi mnogi navijači voleli da mu vide leđa što pre.

Iako se Partizan u tekućoj sezoni nimalo lepo nije proveo u Evropi, treba se prisetiti i kako je došao do licence i to u poslednjem trenutku.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je u tome glavnu ulogu trebalo da odigraju čelnici crno-belih, u tome nisu uspeli. Nisu obezbedili potreban novac, što automatski znači i loše rukovođenje klubom, pa je državni vrh Srbije odlučio da se „isprsi“, kako Partizan ne bi ostao bez evropskih takmičenja.

„Obezbedili smo plate igračima. Zahvaljujući državi, obezbedili smo da prođemo UEFA monitoring i želim da zahvalim na pomoći. Sada moramo sami da uradimo, da napravimo transfere koji neće remetiti klub, kako bismo obezbedili finansije. Niko neće otići bez odoborenja sportskog direktora i stručnog štaba“, rekao je Vazura.

Osvrnuo se i na izjave Igora Duljaja, koji je ubeđen da ima nekoliko kandidata za novog trenera Partizana, čim se njemu zadrma stolica.

PROČITAJTE JOŠ:

„Što se tiče spekulacija za trenera, on je tu da da izjavu. Kada smo završili sezonu kao četvrti i kada su svi verovali da ćemo da menjamo trenera – nismo. Što bismo sad kad je prvi? Bilo bi suludo. Igor Duljaj je trener Partizana, nismo pričali ni sa kim. Doneli smo odluku u junu da će da ostane i dali mu poverenje da nastavi da radi, jer je došao u teškom trenutku za Partizan kad smo ispali iz Lige konferencije od Šerifa kada se povukao Gordan Petrić. Verovali smo da treba da mu damo prostora, da napravimo tim po njegovim i željama Ivice Kralja. Mislim da smo to uradili dobro i mislim da igramo dobro u domaćem šampionatu“.

Između ostalog Vazura je rekao da Partizan radi na dovođenju krilnog napadača, ali da neće biti mnogo pojačanja u zimskom prelaznom roku. Uz to, dodao je da Mateuš Saldanja verovatno ostaje u klubu, bar do kraja sezone.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare