Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Odlična utakmica 4. kola Superlige pripala je Crvenoj zvezdi koja je savladala Spartak na svom terenu 3:2 (1:1). Dvostruki strelac bio je Ben, gol za pobednika postigao je i Tomane, a pogoci za Spartak delo su Tufegdžića i Nikolića.

Sudar na “Marakani”, pred praznim tribinama, bio je ujedno i uvertira pred izlazak srpskog prvaka na evropsku scenu.

Zvezdi je ovo bila poslednja utakmica uoči susreta 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Evropom, u utorak (21), i na kraju je trijumfalno prošla.

PROČITAJTE JOŠ

Izabranici Dejana Stankovića su više od sat vremena prikazali relativno bledu partiju, uz inicijativu, ali bez prave ideje u samoj završnici do tada.

Viđen je i po penal na obe strane, Zvezda je vodila 1:0 i 3:1, i na kraju došla do celog plena i zadržala maksimalan učinak iz prva četiri kola, dok su Subotičani pretrpeli prvi poraz.

Utakmica je definitivno opravdala status derbija kola, jer je borba bila vrlo otvorena i uzbudljiva, uz pet pogodaka.

Bolje su Subotičani ušli u dvoboj, bez straha, sa jasnom željom da se nadigravaju… Pretili su od starta uz dve-tri dobre prilike, ali je Zvezda mogla do vođstva sredinom prvog dela.

Ipak, golman Dujmović mu je pročitao nameru u odbranio penal, međutim, Ben se iskupio u 32. minutu i centaršut Rodića je sproveo u mrežu za 1:0.

Nije taj rezultat bio dugo na snazi, nepuna dva minuta, pošto je Nikolić krunisao odličnu akciju Srećkovića i Tufegdžića. Od povratka na teren posle pauze, crveno-beli su bili u totalnoj ofanzivi.

Ređale su se šanse pred golom gostiju i bilo je jasno da će srpski prvak vratiti prednost. To se dogodilo u 65. minutu kada se Ben drugi put upisao u strelce. Njegoš Petrović je snažno šutirao sa oko 25 metara, Dujmović je loše reagovao i kratko odbio loptu na koju je natrčao Ben za 2:1.

Odmah zatim je ušao i Tomane, i posle četiri minuta na terenu zatresao mrežu za 3:1. Činilo se da je Zvezda osigurala pobedu, ali je strepela do kraja. Ben je bio centralna figura, pa je skrivio penal koji je Nikolić pretvorio u konačnih 3:2.

Meč sa stadiona „Rajko Mitić“ mogli ste da pratite uz Nova.rs blog uživo.

Crvena zvezda – Spartak 3:2 (1:1)

Stadion: Rajko Mitić. Bez gledalaca. Sudija: Novak Simović.

Strelci: Ben u 32. i 65, i Tomane u 70. minutu za C. zvezdu, a Tufegdžić u 34. i Nikolić u 72(pen) za Spartak.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 46. Gobeljić), Pankov, Degenek, Rodić, Petrović (od 66. Tomane), Nikolić (od 88. Jovičić), Vulić, Katai (od 81 Kanga), Gavić (od 46. Spiridonović), Ben.

Spartak: Dujmović, Šimura, Ivančević, Tekijaški, Srećković (od 51. Savković), Milošević, Dunđerski, Nikolić, Tufegdžić, Marčić (od 65. Vidaković), Bijelović (od 65. Jočić).

KRAJ! Pobeda Zvezde nad Spartakom

89′ Slab pokušaj Savkovića

Slobodan udarac izveo je Savković, ali je pogodio živi zid. Igrači odbrane srpskog šampiona su lako otklonili opasnost.

88′ Žuti i za Pankova

Napravio je faul Radovan Pankov, dobra prilika za Spartak, slobodnjak sa 18 metara. Usput, defanzivac Crvene zvezde je zaradio žuti karton.

81′ Ulazi Kanga

Povratnik Gelor Kanga zamenio je Kataija pred poslednjih devet minuta.

79′ Žuti karton za Tekijaškog

Sudija Novak Simović se mašio za džep, Nemanja Tekijaški je dobio žuti karton.

72′ GOOOOOOL! Spartak smanjio na 3:2

Ben je skrivio najstrožu kaznu, sudija Simović je pokazao na penal odakle je Nikolić plasirao loptu pod prečku gola Borjana za 3:2. Vratio se Spartak u igru…

70′ GOOOOOOL! Zvezda vodi 3:1

Samo četiri minuta bilo je dovoljno Tomaneu da se upiše u strelce – na centaršut Kataija zatresao je mrežu glavom za 3:1.

66′ Treća izmena Stankovića

Odmah posle novog vođstva, Stanković je napravio treću izmenu i na teren poslao Tomanea umesto Petrovića.

65′ GOOOOOOL! Vodi Zvezda, opet Ben!

Snažno je šutirao Njegoš Petrović sa oko 25 metara, golman Dujmović je loše reagovao i kratko odbio loptu na koju je natrčao Ben i sproveo je u mrežu za 2:1. Zvezdina totalna ofanziva se isplatila…

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

62′ Ređaju se pokušaji crveno-belih

I dalje potpuna opsada Subotičana na snazi… Probao je Spiridonović levom nogom, pa Veljko Nikolić, pa Vulić, i Katai je centrirao „mekano“, ali gosti odolevaju i čuvaju 1:1.

57′ Loš šut Vulića

Opseda Zvezda gol Subotičana, želi što pre da vrati vođstvo, a u toj želji je Miloš Vulić sa distance šutirao daleko pored stative.

52′ Nikolić do Kataija, dobra šansa

Zapretila je Zvezda posle sedam minuta u nastavku, Veljko Nikolić je oštro centrirao sa levog krila, a Katai glavom nedovoljno zakačio loptu koja je otišla pored dalje stative.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

48′ Zagreva se i Kanga

Mogao bi Gelor Kanga večeras da upiše prvi nastup u drugom mandatu u crveno-belom dresu.

46′ Dve izmene u Zvezdi

Dejan Stanković je u pauzi odlučio da na teren pošalje Srđana Spiridonovića i Marka Gobeljića umesto Gavrića i Gajića.

46′ Počelo je drugo poluvreme!

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

45′ POLUVREME

Zvezda je promašila penal, ali se Ben brzo iskupio vodećim golom, da bi Tufegdžić ekspresno odgovorio i poravnao na 1:1.

44′ Rodić skinuo loptu Degeneku

Ubacio je Katai loptu iz prekida u kazneni prostor, a Rodić ju je u padu loše zahvatio na ivici peterca, ispred Degeneka koji je bio u boljoj poziciji.

40′ Završnica prvog poluvremena

Po gol na obe strane u samo dva minuta i onda je nastupilo zatišje u smiraj prvog dela igre. Zvezdina odbrana deluje nesigurno prilikom napada Subotičana.

34′ GOOOOOL! Spartak izjednačio

Nepuna dva minuta trajalo je vođstvo domaćina… Spartak je izjednačio preko Lazara Tufegdžića koji je ostao usamljen u petercu i na asistenciju Nikolića savladao Borjana – 1:1.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

32′ GOOOOOL! Vodi Zvezda

Šest minuta otkako je promašio penal, Ben je zatresao mrežu! Rodić je sa levog krila centrirao u sredinu odakle je Ben iz prve matirao Dujmovića sa 6-7 metara za 1:0.

26′ BEN PROMAŠIO PENAL!

Šutirao je Zvezdin ofanzivac u donji desni ugao, ali mu je Dujmović pročitao nameru i odbranio penal.

25′ PENAL ZA ZVEZDU!

Pao je Rodić posle blagog kontakta u kaznenom prostoru, povukao ga je Dunđerski i sudija Novak Simović pokazao je na belu tačku.

18′ Umalo 1:0

Odlično je prošao Milan Gajić po desnoj strani, više je šutirao nego što je centrirao, ali je Ben uklizao u nameri da loptu sprovede u mrežu i poslao ju je malo pored stative. Najbolja Zvezdina šansa do sada…

13′ Još jednom Katai

Ovaj put je Zvezdina „desetka“ probala levom nogom sa oko 20 metara, ali je golman Dujmović sigurno uhvatio loptu.

10′ Katai uzdrmao prečku

Zvezda se polako oslobađa pritiska gostiju, napala je preko leve strane, a udarac Kataija je uz odbitak zaustavila prečka.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

9′ Nova prilika za Subotičane

Gosti iz Subotice za sada opasniji na „Marakani“… Prošao je Srećković po desnom krilu i pronašao Tufegdžića kome je lopta pobegla u nameri da ugrozi Borjana.

5′ Odlična šansa za Spartak

Nemanja Nikolić je šutirao glavom pod prečku, krajnjim naporom je Borjan izbacio loptu u korner. Zatim je zapretio i Srećković, ali je golman Zvezde bio sigurniji.

2′ Borjan se povredio, ostao na terenu

Završio je na travi kapiten Zvezde Milan Borjan, pao nije bio ni sa kim u duelu… Trenutno mu se ukazuje lekarska pomoć, zagrevao se Zoran Popović, ali je Borjan ostao među stativama.

Dejan Stanković gestikulira pored fudbalskog terena
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

1′ POČELA JE UTAKMICA!

19.00 Minut ćutanja za Vladicu Popovića

18.55 Igrači oba tima su na terenu

Uskoro se očekuje početak utakmice na stadionu „Rajko Mitić“…

18.53 Sećanje na Vladicu Popovića

Na ogradi severne tribine razvijen je transparent na kome piše – Vladica Popović, uz sliku nedavno preminule Zvezdine legende, koji je predvodio crveno-bele do titule prvaka sveta 1991. godine u Tokiju.

Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović

18.50 Bonus igrači

Zvezdini bonus igrači, dvojica obaveznih mlađi od 21 godine, su Njegoš Petrović i Veljko Nikolić, starter je i Željko Gavrić, a kod Subotičana taj uslov u startnih 11 ispunjavaju David Dunđerski i Luka Bijelović.

18.46 Generalka za Evropu

Crveno-bele očekuje uskoro start u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U utorak 18. avgusta Zvezda igra sa Evropom sa Gibraltara, ovo će, dakle, biti neka vrsta generalne probe pred evro start.

18.42 Gaćinović: Nismo došli da se branimo

Trener Spartaka Vladimi Gaćinović za Arenasport je pred meč rekao da očekuje dobar meč.

„Nismo došli da se branimo. Iako izutetno respektujemo Crvenu zvezdu, nadam se da ćemo se predstaviti u dobrom svetlu. U pršloj utakmici smo dali prvi gol Zvezdi, ali smo izgubili 3:1. I mi smo ekipa koja igra napadački, igramo slično Zvezdi. menjamo određenje detalje pred svaku utakmicu, pa tako i za ovu. Videćemo, kad igramo protiv vrhunske ekipe, nije nimalo lako, ali da ne verujemo u sebe, ne bismo bili ovde“, kaže trener Subotičana.

18.36 Stanković odlučio, Kanga na klupi

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izvršio je određene promene u odnosu na tim koji je ostvario pobedu u Šapcu. Prvi put na klupi za rezervne igrače našao se i Gelor Kanga, a priliku će čekati još Popović, Jovičić, Boaći, Tomane, Milunović, Eraković, Spiridonović, Gobeljić, Vukanović i Krstović.

Što se tiče klupe Spartaka, na njoj su: Dokić, Jović, Šormaz, Vujanović, Vidaković, Branković, Savković, Baić, Vidović i Đurasović.

18.32 Vreme je za novo kolo Superlige

Crvena zvezda je sjajno startovala ove sezone, tri kola, tri pobede. Na redu je meč sa Subotičanima.

18.30 DOBRO DOŠLI

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar