Foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Fudbalski klub Crvena zvezda je objavio podatak da su dvojica njenih fudbalera Milan Gajić i Milan Borjan prema statistici bez premca u evropskom fudbalu.

Prema podacima iz 42 evropske lige, najbolji starter na Starom kontinentu je Milan Gajić koji je u prethodnih godinu dana zabeležio 22 pobede na 23 utakmice koje je počeo, a drugi najbolji starter takođe dolazi iz Crvene zvezde, a to je Milan Borjan sa 24 pobede na 26 mečeva kada su u pitanju utakmice u nacionalnom šampionatu.

PROČITAJTE JOŠ

Jedini put kada Crvena zvezda nije trijumfovala sa Milanom Gajićem u prvoj postavi je bilo 14. juna 2020. godine kada je poražena od TSC-a rezultatom 2:1.

– Nisam imao tu informaciju, ali zaista je sjajan podatak. Drago mi je sto doprinosim dobrim rezultatima Crvene zvezde, i sto se moje ime vezuje za trijumfe. Nadam se da će ta statistika biti još bolja – rekao je Gajić za klupski sajt.

Bek iz Vukovara je u crveno-belom dresu do sada zabeležio 63 nastupa i postigao četiri pogotka uz 12 asistencija. Dolaskom Dejana Stankovića ustalio se kraj desne aut-linije i po minutaži je među fudbalerima koji su najviše vremena provodili na terenu, što se tiče ove sezone.

Gajić je statistički uspešniji starter od igrača kao što su Levandovski, Sterling, Lukaku koji su jedni od najboljih evropskih igrača i nastupaju u timovi koji su lideri u prvenstvima.

Nagrada za dobre partije stigla je u vidu poziva u reprezentaciju Srbije od strane novog selektora Dragana Stojkovića Piksija za mečeve sa Republikom Irskom i Portugalom.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar