Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Novi Pazar u meču 4. kola Superlige Srbije rezultatom 4:1. Meč bio prekinut zbog skandiranja Ratku Mladiću.

Prvu šansu na meču imala je ekipa Novog Pazara, kada je Nikola Vlajković oprobao šut sa distance sa oko 25 metara, ali je ostalo 0:0 nakon što je lopta otišla daleko od gola koji čuva Aleksandar Popović.

PROČITAJTE JOŠ...

Crno-beli su uspeli da uspostave inicijativu, pa su preko Aleksandra Lutovca i Rikarda Gomeša imali par dobrih situacija, ali nijednom nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol domaćeg sastava za prvih 15 minuta.

Nastavio je Partizan da pritiska, ali nisu crno-beli stvorili ozbiljniju priliku sve do 23. minuta, kada je Danilo Pantić šutirao sa oko 30 metara, a lopta prozujala malo preko prečke.

Nadovezali su se Gomeš šutem iz okreta, potom i Pantić, ali su oba udarca sa nešto malo više od pet metara od mreže domaćih završili pored gola.

Tada je odgovornost preuzeo Bibras Natho, Izraelac je nakon lopte koju je dobio od Jojića napravio jedan dobar dribling, a onda savršenim udarcem levom nogom sa 25 metara pogodio mrežu domaćina.

Do kraja prvog poluvremena mogli su i do drugog gola, ali je Nikola Terzić loptu poslao preko prečke nakon odličnog centaršuta.

Već na početku drugog poluvremena crno-beli su izvesli sjajnu kontru koju je u 49. minutu lepim udarcem u 2:0 pretvorio Slobodan Urošević, da bi u 61. nakon greške golmana Pazara Rikardo loptu sproveo u prazan gol za 3:0.

No, umesto laganog nastavka meča došlo je do prekida koji je trajao više od pola sata.

Sve je počelo skandiranjem navijača Partizana, koji su uzvilivali ime Ratka Mladića i povike „Nož, žica, Srebrenica“ tokom poluvremena, zbog čega su igrači domaćeg sastava odbili da se vrate na teren.

Prekid je potrajao više od 30 minuta, a nakon što su navijači gostiju napustili deo istočne tribine na kom su se nalazili, duel je nastavljen. Crno-beli su do kraja uspeli da dođu do četvrtog gola preko Sejdube Sume, koji je akciju sa mladim Samedom Baždarom pretvorio u 4:0, da bi Lazar Mihailović u poslednjim trenucima meča postao prvi fudbaler koji je u domaćem prvenstvu zatresao mrežu tima iz Humske.

Superliga, 4. kolo

Novi Pazar – Partizan 1:4 (0:1) 

(Mihailović u 90. za Novi Pazar  – Natho u 42, Urošević u 49, Rikardo u 61, Suma u 74. za Partizan)

Stadion: Gradski stadion u Novom Pazaru; Sudija: Miloš Milanović

Novi Pazar: Ostojić, Vlajković, Kovačević, Pavišić, Joksimović, Delimeđac, Bacanović, Kojičić, Ratković (od 46. Handžić), Dimić (od 46. Mladenović), Aganspahić. Trener: Milan Milanović

Partizan: Popović, Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Terzić, Natho, Pantić, Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević

Standings provided by SofaScore LiveScore

Superliga Srbije, 4. kolo

Petak

Radnički Kragujevac – Radnik 0:1 (0:1)

(Milovanović 13)

Crvena zvezda – Napredak 1:0 (0:0)

(Gajić 77)

Subota

Mladost – Spartak 1:2 (0:1)

(Mićević 55 – Tufegdžić 19, 86)

Metalac – Proleter 3:0 (2:0)

(Fićović 11, Sarić 45, Stojić 70)

Nedelja

Kolubara – Čukarički 3:1 (1:1)

(Đuranović 30, 80, Mladenović 50 – Jovanović 24)

Vojvodina – Voždovac 2:0 (2:0)

(Simić 23, Topić 37)

Novi Pazar – Partizan 1:4 (0:1)

(Mihailović 90 – Natho 42, Urošević 49, Gomeš 61, Suma 74)

Ponedeljak

19:00 Radnički Niš – TSC

90′ Kraj

Pazarci su uspeli da preko Mihailovića dođu do gola u poslednjim trenucima meča.

74′ Partizan vodi 4:0

Crno-beli su nakon akcije Baždara i Sume u 74. minutu stigli do četvrtog gola, koji je priznat nakon intervencije VAR sobe, pošto nedozvoljene pozicije mladog fudbalera Partizana nije bilo.

Razlog prekida

Navijači Partizana su tokom poluvremena skandirali ime Ratka Mladića i „Nož, žica, Srebrenica“, što se potom ponovilo još nekoliko puta u drugom poluvremenu, zbog čega su Pazarci odbili da izađu nastave igru posle trećeg gola gostiju.

Sumacija svega što se dešavalo

Partizan je golovima Natha, Uroševića i Rikarda nakon velike greške Ostojića stigao do 3:0, a gotovo odmah pošto je postignut treći pogodak utakmica je prekinuta, a meč je nastavljen tek kada je tribina sa navijačima crno-belih ispražnjena.

Meč je nastavljen

Nakon prekida od preko 30 minuta, fudbaleri Novog Pazara i Partizana su ponovo na terenu.

Trenutak koji je prethodio prekidu utakmice

Meč je prekinut, fudbaleri otišli u svlačionicu

Igrači Novog Pazara ne žele da igraju dok god se na tribinama nalaze navijači Partizana. Počelo je pražnjenje tribina, ali bi konačna odluka o tome da li će meč biti nastavljen ili ne trebalo da bude doneta uskoro.

Poledica: Pazar ovako šteti sam sebi

Dešavanja u Novom Pazaru prati i prvi čovek fudbalskog sindikata Nezavisnost Mirko Poledica, koji je istakao da „čelnici Pazara na ovaj način čine sebi veliku štetu.“

Stanojević u raspravi sa Pazarcima

Iako su se stekli uslovi za nastavak meča, igrači domaćeg sastava ne žele da se vrate u igru i odigraju poslednjih pola sata, već stoje u tunelu.

Trenutno stanje na Gradskom stadionu

Novi Pazar ne želi da nastavi meč, ukoliko navijači Partizana ne napuste tribine?!

Šta je prethodilo prekidu?

U više navrata sudija Milanović je bio prinuđen da na par trenutaka prekida meč zbog ponašanja navijača, što domaćeg što gostujućeg tima. Početkom drugog poluvremena je i Saša Zdjelar, kapiten crno-belih, išao do navijača kako bi smirio situaciju, ali je posle trećeg pogotka situacija izmakla kontroli.

63′ Partizan stigao do 3:0 nakon kiksa golmana Pazara

Duga lopta završila je u Ostojićevim rukama, koji ju je neshvatljivo ispustio, a Rikardo prosledio u mrežu za 3:0. Odmah posle gola došlo je do haosa, prekida, a u jednom momentu Natho je ušao u ozbiljan sukob sa pristalicama Pazara.

Gol Partizana za 2:0

49′ Sjajna kontra i udarac Uroševića, Partizan duplirao prednost

Krenuli su napred igrači Novog Pazara što je otvorilo prostora na polovoni domaćina. Nakon jedne oduzete lopte crno-beli su krenuli u kontru, lopta je stigla do Uroševića a bek Partizana loptu zakucao u mrežu za 2:0.

Počelo je drugo poluvreme

Nakon prvih 45 minuta Partizan ima gol viška, strelac je bio Natho u 42. minutu.

Superliga, pregled rezultata

U ostalim mečevima nedeljnog programa, Vojvodina je sa 2:0 savladala Voždovac golovima Simića i Topića, a Kolubara je na svom terenu zabeležila veliku pobedu, pošto su sa 3:1 savladali Čukarički, iako su gubili od 24. minuta golom Jovanovića. Pogotke za domaće postigli su Đuranović u 30. i 80. minutu, kao i Mladenović u 50.

Prethodno, Radnik je sa 1:0 savladao Radniči u Kragujevcu, Crvena zvezda je bila minimalna protiv Napretka u Beogradu, Spartak je sa 2:1 savladao Mladost, a Metalac je bio ubedljiv protiv Proletera, 3:0.

45+4′ Nova velika šansa za crno-bele

Terzić je mogao da se upiše u strelce na prvom meču koji je započeo u crno-belom dresu, ali je odličan centaršut i zakasnelu reakciju odbrane Pazaraca iskoristio da šutira dobro, ali nedovoljno da lopta završi u mreži.

45′ Počela je sudijska nadoknada

Četiri minuta je produženo prvo poluvreme.

42′ Evrogol Natha, Partizan vodi

Nisu crno-beli pogađali iz kaznenog prostora, ali jeste Natho sa oko 25 metara. Namestio se na šut, uputio pravu „bombu“ koja je završila tik uz stativu Ostojićevog gola, nakon čega je usledilo veliko slavlje igrača u crnoj opremi.

39′ Još jedna velika prilika za crno-bele

Moglo je da bude opasno po domaće da je na vreme upućen pas ka Jojiću. Ipak, uspeo je da se izbori za dovoljno prostora da uputi pas ka saigračima, nakon gužve u kaznenom prostoru lopta je stigla do Pantića koji je raspalio sa sedam-osam metara, ali je ostalo 0:0.

34′ Velika prilika za Rikarda

Imao je sreće napadač Partizana kada je lopta stigla do njega na 6-7 metara od gola Novog Pazara, ali je njegov šut iz okreta završio pored gola, pa nije bilo promene rezultata.

Foto: Srdjan Stevanovic//Starsport

23′ Sjajan šut Pantića

Povratnik među crno-bele namestio se na šut, „raspalio“ po lopti sa oko 30 metara, ona je proletela malo preko prečke, pa je ostalo 0:0. Da je imao malo više sreće, crno-beli bi ne samo poveli, već bi i Pantić bio jedan od kandidata za gol sezone.

18′ Veoma loš šut Rikarda

Namestio se na udarac, ali je očajno zahvatio loptu, koja je otišla par desetina metara daleko od mreže Ostojića.

7′ Partizan preuzeo inicijativu

Crno-beli su uspostavili terensku inicijativu, ali ne uspevaju da to pretoče u ozbiljniju priliku. Imali su dve solidne pozicije, ali je prvo Gomeš loše reagovao nakon akcije saigrača, da bi soloprodor Lutovca završen izgubljenom loptom.

2′ Prvi šut ka golu uputili su domaći

Uspeli su igrači Novog Pazara da iznude korner posle kog je lopta stigla do Vlajkovića, a defanzivac domaćeg sastava uputio je veoma snažan ali i neprecizan šut ka golu crno-belih.

1′ Utakmica je počela

Pre nego što se lopta zakotrljala održan je minut ćutanja zbog smrti doktora Novog Pazara Dejana Bošnjaka, koji je poginuo 5. jula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Lajkovca.

Dobro došli na prenos meča 4. kola Superlige Srbije između Novog Pazara i Partizana na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare