Foto: EPA-EFE/EDUARDO COSTA

Fudbaleri Partizana poraženi su od Santa Klare u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu konferencija rezultatom 2:1, pa će u Beogradu biti neophodna pobeda za prolaz u grupnu fazu.

Na samom početku je bilo jasno da Portugalci ne žele da se zadovolje remijem, krenuli su silovito, pa je već u 2. minutu Rui Košta imao prvu šansu, ali je njegov udarac završio tik pored gola.

No, ako su se tada provukli, crno-beli nisu uspeli dva minuta kasnije, kada je Karlos iskoristio pad koncentracije zadnje linije i pogodio mrežu Aleksandra Popovića.

PROČITAJTE JOŠ...

Usledila je serija napada portugalskog tima tokom kojih su Linkoln, Košta, Morita i Karvaljo neretko stavljali Popovića na ozbiljne muke, dok je tim Aleksandra Stanojevića imao jednu dobru šansu, ali je pas Lazara Markovića za Rikarda Gomeša bio prejak, pa je ostalo 1:0.

Mogli su domaći do drugog gola nakon jedne veoma loše intervencije odbrane Partizana, ali je sreća u vidu prečke bila saveznik Partizana, dok je potom Vujačić uspeo da izbaci loptu praktično iz gola pre nego što je neko od igrača Santa Klare potvrdio pogodak.

Ostalo je 1:0 nakon prvih 45 minuta, a početkom drugog poluvremena bilo je jasno da goste iz Beograda očekuje vraški težak zadatak, pošto je nakon jednog centaršuta sa desne strane lopta stigla do Morite, a Japanac bez većih poteškoća pogodio suprotan ugao za 2:0.

Uspeo je Partizan da se vrati preko Vujačića, koji je centaršut Natha i sjajnu asistenciju Šćekića glavom u 54. minutu pretvorio u 2:1, ali su na tome i ostali. Do kraja meča Santa Klara je imala nekoliko više nego dobrih situacija, ali su Linkoln, Morita, Mansur i Žan Patrik ili bili neprecizni, ili je Popović uspevao da zaustavi njihov šut.

Sa druge strane, Marković i Gomeš su propustili najbolju šansu za Partizan sredinom drugog dela, kada je Fernandeš uspeo da spreči Markovića, a potom su defanzivci loptu izbacili pre nego što je stigla do Gomeša.

Na kraju, gol minusa pred revanš u Humskoj koji je zakazan za 26. avgust od 21 čas.

Santa Klara – Partizan 2:1 

(Karlos 4, Morita 49 – Vujačić 54)

Stadion: Sao Migel; Sudija: Serdar Gozubujuk (Holandija); Gledalaca: Do 13.000

Santa Klara: Fernandeš, Rafael Ramos, Boateng, Viljanova, Mansur, Morita (od 76. Žoao Alfonso), Karvaljo, Linkoln, Karlos, Žan Patrik, Košta (od 66. Rikardinjo)

Partizan: Popović, Urošević, Saničanin, Vujačić, Miljković, Jojić, Šćekić (od 77. Smiljanić), Natho (od 55. Suma), Holender (od 55. Lutovac), Marković (od 85. Terzić), Rikardo

90′ Počela je sudijska nadoknada

Još četiri minuta nade za Partizan.

85′ Izmena u Partizanu

Markovića je zamenio Terzić.

82′ Meč ulazi u završnicu

Partizanu ističe vreme, a ne čini se da crno-beli imaju previše šanse da dođu do pozitivnog rezultata. Sa druge strane, u dobroj situaciji bio je Linkoln, njegov šut otišao je nedaleko od gola, ostalo je 2:1 za domaće.

76′ Izašao najbolji fudbaler Santa Klare

Morita, koji se vratio u tim nakon borbe sa koronavirusom, nije mogao više, pa je nakon 76 minuta morao na klupu, a umesto njega na teren je ušao defanzivac Žoao Alfonso. Promena i u Partizanu, Šćekića je zamenio Milan Smiljanić.

70′ Partizan propustio tri fantastične šanse u samo par sekundi

Crno-beli su mogli do poravnanja nakon šanse koju je stvorio Marković, ali njegov pokušaj je odbijen, potom je lopta stigla do Rikarda koji je izblokiran, nakon novog odbitka probao je glavom Marković, ali je odbrana uspela da izbaci loptu sa gol-linije. Tom prilikom Rikardo je bio u duelu sa jednim od defanzivaca Santa Klare, pao je, ali nije dosuđen penal.

Drugi gol Santa Klare

65′ Nova velika prilika za Santa Klaru

Iako je bilo nade da bi gol mogao da trgne crno-bele, to se nije desilo, pa su domaći nastavili da dominiraju. U 65. minutu mogli su do pogotka, ali je odbrana uspela da loptu izbaci pre nego što je stigla do Košte, koji je bio na petercu.

60′ Ređaju se šanse pred golom Popovića

U 60 sekundi Santa Klara je imala tri velike prilike. Prvo je Popović uspeo da odbrani jedan izuzetno snažan šut Linkolna, potom je u dva navrata pokazao Morita, ali su njegovi udarci ipak otišli pored gola.

54′ Partizan se vraća u igru, Vujačić strelac

Centrirao je Natho nakon prekida, Šćekić glavom loptu prosledio na drugu stativu, a Vujačić je bez većih problema poslao u nebranjeni deo mreže za 2:1.

49′ Santa Klara duplirala prednost

Četvrti minut drugog dela bio je koban za Partizan, pošto je lošu reakciju crno-belih Morita kaznio i rutinski poslao loptu u mrežu za 2:0.

46′ Počelo drugo poluvreme

Crno-beli mogli do poravnanja, šutirao je Marković, ali je njegov šut zaustavio Fernandeš, golman Santa Klare.

45′ Kraj prvog poluvremena

Veoma, veoma loše je Partizan igrao u prvih 45 minuta, pa crno-beli imaju sreće zbog minusa od jednog gola nakon prvog poluvremena, te će Stanojević imati dosta težak zadatak da trgne svoje igrače.

39′ Finiš prvog poluvremena

Partizan u prvom delu nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol rivala, ali su na ulasku u završnih pet minuta uspeli da iznude korner zahvaljujući požrtvovanosti Rikarda. Ipak, nije nagradio sam sebe golom, pošto je njegov šut završio preko gola.

33′ Šteta, moglo je da bude opasno po Portugalce… Ovako, šansa za Santa Klaru

Dobro su istrčali Marković i Rikardo, gurnuo je loptu Marković u prostor, Rikardo bio zamalo „kratak“, pa je propala najbolja šansa za goste iz Beograda. Samo par sekundi kasnije krenuli su domaći u kontranapad, Jojić je napravio faul sa leđa, dobio žuti karton, a nakon centaršuta igrači Santa Klare ipak nisu stigli do lopte pre Popovića, koji je malo zakasnio sa reakcijom.

25′ Partizan se izvukao, malo nedostajalo za 2:0

Nakon auta i centaršuta Boateng je probao glavom, ali je Partizan imao sreće pošto je lopta pogodila prečku, nakon čega je Vujačić uspeo da je izaci ispred Košte.

20′ Nova šansa za Partizan

Crno-beli su dobili dobru priliku nakon faula i šuta Jojića, moglo je da bude opasno ali je ponovo živi zid skrenuo loptu koja bi inače završila u suprotnom ćošku gola Fernandeša.

19′ Mnogo sreće za Popovića

Pokušao je golman Partizana da ispuca loptu, pogodio Kostu u glavu, a lopta je završila u gol-autu.

11′ Poklon-korner za Portugalce

Veoma loše je reagovao Miljković, grudima loptu poslao u korner, ali portugalska ekipa nije uspela da iskoristi poklon i ugrozi Popovića, pa je ostalo 1:0 za domaće,

Gol Santa Klare

5′ Partizan mogao odmah da uzvrati, ali…

Uspeo je Rikardo da iznudi faul, malo je nedostajalo da bude i penal, ali je ipak oboren van kaznenog prostora, Šutirao je Jojić sa 18 metara, ali je pogodio živi zid.

4′ Početak iz košmara za Partizan

Centaršut sa levog boka, stigla je lopta do Karlosa, koji je uspeo da je plasira pored Popovića, pa tim iz Portugala vodi 1:0.

2′ Prva šansa za Santa Klaru

Odlično je šutirao Rui Košta, ali je njegov atraktivan pokušaj završio preko prečke.

1′ Meč je počeo

Partizan igra u crno-beloj kombinaciji, dok domaći igraju u crvenom dresu, belom šorcu i crvenim štucnama.

22:25 Koga sve Stanojević ima na klupi?

Pored rezervnog golmana Lukača i heroja pobede nad Sočijem Stevanovića, tu su još i Pavlović, Baždar, M. Živković, Suma, Ostojić, Milovanović, terzić, Obradović, Lutovac i Smiljanić.

22.07 Partizan saopštio cene karata za revanš meč

Crno-beli će Santa Klaru ugostiti 26. avgusta, a poznato je koliko novca će navijači morati da izdvoje da bi na licu mesta gledali susret za plasman u Ligu konferencija.

22:02 Problemi domaćeg tima sa koronavirusom

Protiv Olimpije iz Ljubljane Santa Klara je imala velikih problema, a oni nisu rešeni ni do meča sa Partizanom, pa će Portugalci na raspolaganju imati 14 fudbalera plus čuvara mreže.

21:57 Crno-beli na pola puta do Njujorka

Azorska ostrva nalaze se na tačno pola razdaljine od Beograda do „velike jabuke“, pa će ovaj meč biti odigran na najzapadnijoj zapadnoj lokaciji u istoriji tima iz Humske.

21:45 Dobra vest za crno-bele

Status Aleksandra Šćekića bio je pod znakom pitanja, ali je reprezentativac Crne Gore ipak smogao snage da se nađe u ekipi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar