Foto: Starsport / Nikola Mitic

Fudbaleri Radnika pobedili su Crvenu zvezdu u meču zaostalog petog kola Superlige Srbije sa 2:1 na svom terenu.

Radnik je, po jednom tokom prvog i drugog poluvremena, iskoristio nekoliko šansi koje mu je dozvolila „bušna“ odbrana gostujućeg tima.

PROČITAJTE JOŠ:

Miloš Spasić i Viktor Lukić su bili strelci za Surduličane, koji su udaljili Zvezdu od prvog mesta i njen zaostatak za Partizanom ostavili na pet bodova.

Slaba je uteha bio jedan pogodak El Fardu Bena, pošto je Radnik upisao istorijski trijumf nad srpskim šampionom.

Zvezda je u prvom poluvremenu imala više šuteva ka golu Radnika, ali manje smislenih akcija i zrelih šansi.

Začudo, domaćin je delovao organizovanije, kao da povrede i broj mečeva uzima danak u timu Dejana Stankovića.

Da nešto nije kako treba po crveno-bele nagoveštaj je stigao već u petom minutu.

Tada je Miloš Spasić bio pred golom gostiju, glavom je šutirao i sreća je sačuvala mrežu Milana Borjana, da već od tog trenutka Radnik ne povede 1:0.

Surduličani su igrali čvrsto, sudija Novak Simović je pustio nešto žustriju igru i Radniku je odgovaralo što je ona „seckana“.

Crveno-beli nisu mogli da se razmašu, Radnik je čekao šanse iz kontri i u 14. minutu je iz jedne i poveo.

Bogdanovski je povukao akciju po desnoj strani, centrirao je u sredinu za Spasića, koji je bio nebranjen i lako je desnim stopalom mogao da prosledi loptu u malu mrežu gola Zvezde.

Foto: Starsport / Nikola Mitic

Samo sedam minuta kasnije Filip Petrović je umalo potpuno šokirao Beograđane. Borjan je istrčao napred, glavom izbacio loptu i, isprva se činilo – reagovao dobro.

Međutim, lopta se odbila do Petrovića, on je sa velike udaljenosti probao da lobuje Zvezdinog kapitena i da je Borjan bio sporiji za korak, ili dva, verovatno bi Radnik imao 2:0.

Zvezda je nakon toga počela da napada više, Gelor Kanga je šutirao u nekoliko navrata solidno, ali ne i idealno, Filipo Falko i Mirko Ivanić nisu bili dovoljno aktivni u kreaciji.

Italijan je imao jedan šut direktno u golmana Ranđelovića, a Ivanić je počeo akciju u finišu poluvremena iz koje je Eraković lansirao loptu visoko iznad gola.

Zvezda je posle 45 minuta imala 11 udaraca ka golu, pet u njegov okvir i nijedan od njih nije završio u mreži.

Drugo poluvreme počelo je promenama u timu Zvezde. Stanković je izveo Degeneka, Falka i Dionija, a uveo je Gajića, Krstičića i Milana Pavkova.

Foto: Starsport / Nikola Mitic

Pavkov je pre meča odradio tri treninga sa ekipom i trener Zvezde je pre meča najavio da bi mogao da zaigra.

Upravo je igrač iz Begeča prvi bio u šansi u 49. minutu. Centrirao je Gajić, Pavkov je bio najviši u skoku i nije dovoljno jako šutirao.

Više uzbuđenja desilo se od tog trenutka do 57. minuta, nego gotovo u celom prvom poluvremenu.

Prvo je u 54. minutu Viktor Lukić istrčao kontru i na levoj Borjanovoj stativi ubacio loptu u praznu mrežu, posle odbitka i odbrane Zvezdinog golmana.

Radnik je poveo sa 2:0, Simonović se povredio samo dva minuta kasnije, a tri minuta posle već je bilo 2:1.

Kanga je centrirao Pavkovu, ovaj je glavom vratio loptu Benu, a Ben je to sa nekoliko metara lako rešio i pretvorio u gol.

Crveno-beli su bili nešto agresivniji do 70. minuta, ali je Radnik u tom periodu imao još jednu šansu.

Posle prekida se od Radmanovca lopta odbila do Oreščanina, neposredno ispred Borjana. Golman Zvezde je brzo reagovao, bio je ispred igrača Radnika i sprečio je pogodak.

Zvezda je u završnici imala još dve velike šanse i u obe se našao Rišairo Živković. Prvo je iz blizine šutirao i Ranđelović mu je odlično odbranio, a zatim je u 86. minutu pogodio prečku posle udarca glavom.

Aleksandar Dragović je u nadoknadi vremena šutirao odlično, ali se isprečio golman Ranđelović i paradom sačuvao svoju mrežu, a slavlje Surduličana moglo je da počne.

Zvezda posle 13 odigranih mečeva sada ostaje na 32 osvojena boda, Radnik je na 13. mestu sa 13 bodova, dok Partizan ima 37 bodova na prvom mestu Superlige.

Printscreen

Radnik – Crvena zvezda 2:1 (1:0)

(Spasić 14, Lukić 54 – Ben 57)

Stadion: Stadion Radnika, Surdulica; Glavni sudija: Novak Simović

Radnik: Ranđelović – Hodžić, Radmanovac, Simonović, Bogdanovski, Lukić, Oreščanin, Petrović, Stojanović, Spasić, Milovanović. Trener: Dušan Đorđević

Crvena zvezda: Borjan – Eraković, Dragović, Degenek, Gobeljić, Sanogo, Kanga, Falko, Ivanić, Ben, Dioni. Trener: Dejan Stanković

Drugo poluvreme:

90+8′ KRAJ! Pobeda Radnika u Surdulici

Domaći su na kraju uspeli da se odbrane i sačuvali su 2:1, a Zvezdi naneli prvi poraz u sezoni.

90+5′ Fantastična reakcija Ranđelovića

Odbranio je jak šut Dragovića i tako ugasio jednu od poslednjih nada gostiju da mogu bar do remija.

90′ Sedam minuta nadoknade!

Toliko će se još igrati na stadionu u Surdulici, gde je prekid zbog povrede jednog igrača Radnika u finišu potrajao duže od jednog minuta.

86′ Prečka!

Ivanić i Rišairo su kombinovali, Živković je glavom udario loptu i poslao je u prečku Radnikovog gola.

84′ Zvezda imala dve prilike za gol!

Prvo je Ranđelović odlično odbranio šut sa distance, a zatim i jedan iz blizine koji je uputio Rišairo Živković.

Foto: Starsport

77′ Dve promene Stankovića, dve i u Radniku

Rišairo je u 72. minutu ušao umesto Marka Gobeljića, dok je u 77. minutu El Fardu Ben izašao i na terenu je Marko Lazetić. Na drugoj strani su bile dve promene u 60. minutu, Biber i Subotić su ušli umesto Petrovića i Lukića.

75′ Zvezda pritiska bez pravih prilika

Na sredini terena se vodi velika borba, crveno-beli uglavnom drže loptu i napadaju, ali im fali završni pas i konkretniji udarac ka golu.

68′ Kakva šansa za Radnik!

Lopta se posle prekida odbila od Radmanovca, pala je ispred Oreščanina pred golom Borjana, ali je čuvar mreže Zvezde bio malo bliži i sačuvao je gol.

65′ Ne zna se šta je hteo Gobeljić

Dobio je pas kroz odbranu od Ivanića, ušao je sa strane ka golu i imao priliku da šutira lob, ili da centrira, on je uradio nešto između. Niti je udarcem pronašao nekoga od saigrača, niti mrežu Radnika.

61′ Pokušaj Ivanića, Zvezda agresivnija

Ivanić se dobro zagradio pred petercem Radnika, ali je lopta otišla pored gola posle njegovog šuta.

Foto: Starsport/www.crvenazvezdafk.com

57′ GOOOL! Zvezda ekspresno smanjuje na 2:1

Kanga je centrirao iz slobodnog udarca, Pavkov je na levoj stativi glavom vratio loptu ka petercu gde je bio Ben koji je lagano rešio akciju i probio Ranđelovića.

54′ GOOOL! Radnik vodi 2:0!

Neverovatno kako igraju kontre domaći igrači. Posle gužve u šesnaestercu Radnika, krenula je kontra u kojoj je Borjan odbranio jedan udarac, odbitak je pokupio VIktor Lukić i ubacio loptu u praznu mrežu.

49′ Prva šansa za Zvezdu u nastavku

Pavkov je bio najviši u skoku, Gajić mu je centrirao, a Ranđelović je bez mnogo muke odbranio prilično slab udarac.

46′ Pavkov se vraća na teren, Stanković menja

Miloš Degenek izlazi iz igre, menja ga Milan Gajić, Dionija menja Milan Pavkov, a na terenu nema ni Filipa Falka, umesto koga je ušao Nenad Krstičić.

Prvo poluvreme:

45+1 Duga i smislena akcija Zvezde, loš šut Erakovića

Iz okreta je pucao štoper gostiju, koji se našao u šesnaestercu domaćih posle dobrog prodora Ivanića sa leve strane i njegove kombinacije sa Kangom, posle čega je stigla lopta do Erakovića koji je loptu lansirao „nebu pod oblake“.

41′ Zvezda traži penal

Oreščanin je bio ispred Kange kada je igrač Zvezde šutirao na gol Radnika, tražio je Kanga penal zbog navodnog igranja rukom. Lopta se odbila od igrača Radnika, ali se na usporenom snimku vidi da je ruke držao iza leđa.

37′ Falko se aktivirao

Filipo Falko je šutirao posle solo prodora sa 20 metara, ali njegov udarac nije imao ni dovoljno snage ni preciznosti da bi ugrozio Ranđelovića.

Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

33′ Malo pored stative

Kanga je dobio pas u sredini i sa oko 17, 18 metara je naciljao. Šutirao je unutrašnjim delom stopala, ali nije pogodio metu.

30′ Nova šansa za Radnik, sudije kažu ofsajd

Ne popuštaju Surduličani, Bogdanovski nije izbegao ofsajd zamku na desnom boku, šutirao je iskosa pored gola, ali Stanković ne može da bude zadovoljan igrom svog tima pozadi.

27′ Kanga malo preko gola!

Dobio je konačno neko od igrača upotrebljiv pas u kaznenom prostoru, Gabonac je šutirao malo preko gola. Ovo je bila najbolja šansa za Zvezdu do sada.

21′ Hrabar pokušaj Petrovića, bilo je opasno za Borjana!

Radnik je mogao da postigne gol sa pola terena. Borjan je glavom udario loptu, ona je stigla do Petrovića, a Filip je iz prve sa mnogo samopouzdanja pucao sa polovine igrališta. Borjan je potrčao nazad i stigao na vreme da ipak reaguje.

14′ GOOOOL! Vodi Radnik 1:0

Pogodak domaćih je namestio Bogdanovski nakon prodora po desnoj strani. Pre toga je Ben pao i igrači crveno-belih su možda očekivali faul. Simović ga nije dosudio, Bogdanovski je povukao loptu po krilu, poslao je centaršut za usamljenog Spasića, a ovaj je lagano plasirao loptu u nebranjeni deo mreže Borjana.

11′ Dioni mogao opasno da zapreti

Dobio je pas na desnoj strani, odakle je zamahnuo i samo ovlaš udario po lopti, pa je Ranđelović lako reagovao i odbranio. Da je to bolje zakačio napadač Zvezde, bilo bi veoma nezgodno za Radnik.

8′ Slab slobodnjak gostiju

Ben je probao da šutira iz slobodnog udarca, učinio je to slabo i nije bilo previše opasnosti po gol Radnika i njegovog čuvara mreže Ranđelovića.

5′ Opasno je pred golom Zvezde!

Spasić je posle kornera Radnika bio u prilici da ugrozi Borjana u gužvi. Glavom je gađao pored stative gola crveno-belih.

3′ Padaju Ivanić i Dioni

Igrači Radnika su oštro startovali u meču, igraće čvršće i to se pokazalo u situacijama kada su igrači Zvezde završili na zemlji.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić – gol i dve asistencije, Ajaks – PSV 5:0

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare