EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Sve zanimljive detalje sa utakmica Lige šampiona pročitajte u našem blogu

Fudbaleri Mančester junajteda izgubii su na svom terenu od Bajerna iz Minhena sa 0:1 u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona.

„Crveni đavoli“ su tako svoju evropsku priču ove sezone okončali kao poslednji u grupi sa čak 15 primljenih golova. Nikada u istoriji nijedan drugi engleski klub nije primio 15 golova u grupnoj fazi Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Strelac odlučujućeg gola na meču bio je Kingsli Koman u 71. minutu.

Bajern je u nokaut fazu prošao kao prvi iz grupe sa 16 bodova, dok je na drugom mestu završio Kopenhagen, a treći je bio Galatasaraj.

Utakmica u Mančesteru nije bila mnogo zanimljiva, viđeno je tek nekoliko ozbiljnih prilika, a Mančester je još jednom ove sezone imao bledo izdanje.

U prvom poluvremenu obe ekipe su imale nekoliko dobrih šuteva, najbolji u dresu Junajteda bio je Luk Šo, čiji je šut Manuel Nojer morao da boksuje u korner.

Što se tiče Bajerna, u provm poluvremenu se najviše istakao Leroj Sane, koji je pretio na različite načine, ali nije uspeo da savlada Onanu, jer mu je falio pravi šut u završnici.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Peh za Junajted dogodio se u 40. minutu, kada je Hari Megvajer morao van igre zbog povrede.

Početak drugog poluvremena pripao je Junajtedu, koji je želeo do gola, ali nije mogao. Bruno Fernandeš je imao dve dobre pozicije za šut sa distance, ali je jednom lopta otišla preko, a jednom pored gola.

Bajern se branio u prvih 10 do 15 minuta drugog dela meča, ali je onda ponovo preuzeo inicijativu, koja je nagrađena golom.

Kejn je sjajno proigrao Komana, koji je pre toga promešao odbranu Junajteda, a onda lagano pogodio sa nekoliko metara.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Mogao je Junajted brzo do izjednačenja, Onana je proigrao Daloa, koji je loše prihvatio loptu, pa je Nojer intervenisao i tom prilikom bio fauliran.

Do kraja meča je samo još Kejn ozbiljno zapretio, ali njegov šut glavom u 83. minutu nije bio dovoljno dobar.

U drugu fazu iz ove grupe prošao je Kopenhagen, koji je na svom terenu savladao Galatasaraj sa 1:0.

Strelac odlučujućeg gola bio je Lerager u 58. minutu, a isti igrač je pred sam kraj meča dobio drugi žuti karton, pa je morao ranije u svlačionicu.

Turski tim je po statistici bio nešto bolji i opasniji rival, ali na kraju nije uspeo da izvuče makar bod.


Mančester junajted – Bajern Minhen 0:1

(Koman 70)

Stadion: Old Traford, Engleska. Sudija: E. Eskas.

Mančester junajted: Onana, Šo (od 46. Van Bisaka), Megvajer (od 40. Evans), Varan (od 80. Meino), Dalo, Mektomini, Amrabat, Garnaćo (od 75, Mežbri), Fernandeš, Antoni (od 75. Pelistri), Hojlund. Trener: Erik ten Hag.

Bajern: Nojer, Mazraui (od 46. Lajmer), Upamekano, Kim, Dejvis, Kimih, Gorecka, Sane, Koman (od 77. Tel), Musijala (od 67. Miler), Kejn. Trener: Tomas Tuhel.

Standings provided by Sofascore

MANČESTER JUNAJTED - BAJERN MINHEN 0:1, Kopenhagen - Galatasaraj 1:0, Inter - Real Sosijejad 0:0, Salcburg - Benfika 1:3, Napoli - Braga 2:0, Union Berlin - Real Madrid 2:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar