Foto: AP Photo/Thibault Camus

Lans savladao Sevilju i plasirao se u nokaut fazu Lige Evrope.

Fudbaleri Sevilje poraženi su na gostovanju Lansu 2:1 u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona i time zvanično ostali bez nokaut faze nekog od evropskih takmičenja budući da su završili na poslednjem mestu u grupi sa dva boda, dok Lans ima osam, PSV devet a Arsenal 13.

Pročitajte još

Sevilja je bolje otvorila utakmicu. Od samog starta je vršila pritisak na gol protivnika, što je bilo i očekivano jer im je odgovarala samo pobeda na ovoj utakmici. Međutim, taj početni pritisak nije dugo trajao.

Uspeo je Lans da „umrtvi“ tempo sredinom prvog poluvremena. U ovom periodu nije bilo velikih prilika za gol, sve do 29. minuta kada je Ivan Rakitić sjajno šutirao i naterao protivničkog golmana da interveniše. Pre toga, i Nemanja Gudelj je imao šansu kada je šutirao nakon indirektnog udarca, ali je bio izblokiran.

Početna faza drugog poluvremena protekla je bez velikih šansi. U 63. minutu videli smo prvi gol. Strelac je bio Pržemislav Frankovski koji je doneo prednost Lansu sa bele tačke. Izgledalo je da francuska ekipa rutinski ide ka narednoj fazi takmičenja u Ligi Evrope.

Međutim, usledila je drama nakon izjednačenja koje je doneo Serhio Ramos u 79. minutu takođe iz penala. Španac je najpre promašio penal, ali je šutirao ponovo jer je golman domaćih sa obe noge bio ispred gol-linije. Nakon toga, Ramos je bio precizan.

Krenula je Sevilja, očekivano, na sve ili ništa, što je otvorilo prostor domaćima za kontranapad. Jedan su uspei da realizuju, i to u šestom minutu sudijske nadoknade. AAngelo Fulđini je bio strelac pobedonosnog gola za Lans, kojim je ova ekipa i definitivno obezbedila nokaut fazu Lige Evrope.


Lans – Sevilja 2:1 (Frankovski 63, Ramos 80 penal, Fulđini 96)

PSV – Arsenal 1:1 (Nketija 42, Vertesen 50)

Standings provided by Sofascore

Stadion: Bolar Delelis

Sudija: Feliks Cvajer

Lans: Samba, Gradit, Danso, Medina, Agilar, Mendi (od 23. minuta Ajnahuji), Frankovski, Abdul Samed, Sotoka, Kosta (od 72.minuta Fulgini), Vahi (od 72. minuta Đilovođi)

Sevilja: Dmitrović, Pedrosa, Sais, Ramos, Gudelj, Sančez, Rakitić, So, Sumare, Tores (od 70. minuta Mir), En Nesiri

Lans - Sevilja 2:1; PSV - Arsenal 1:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar