Kipar vs Srbija prijateljski meč Foto:Tanjug/AP Photo/Petros Karadjias

Fudbaleri Srbije pobedili su Kipar u Larnaki sa 0:1 u prijateljskom meču.

„Orlovi“ su silovito krenuli, ali su većim delom utakmice bili poprilično neubedljivi, pa je Kipar bio opasniji u drugom poluvremenu.

Već u 7. minutu utakmice Lazar Samardžić je brzo izveo slobodan udarac, a na njegov centaršut spretno je reagovao Sergej Milinković-Savić na prvoj stativi za 0:1.

PROČITAJTE JOŠ:

U 10. minutu Samardžić je iznudio i penal, a odgovornost je preuzeo Aleksandar Mitrović. Srpski napadač je čekao da golman padne, ali je loše šutirao, pa je Mal pogodio stranu i odbranio.

Naredna prilika viđena je tek u 25. minutu kada je Mitrović pokušao glavom, ali je njegov udarac bio preslab i nedovoljno precizan. Ubrzo nakon toga Mitrović je ponovo bio blizu gola rivala, ali je njegov šut izblokiran.

Kiprani su uglavnom pretili iz kontri, ali nije bilo prave završnice. U prvom poluvremenu je i Samardžić imao jednu priliku, kada je njegov šut izblokiran, dok je pred pauzu u šansi bio i Babić, ali se mreža nije tresla.

Početkom drugog poluvremena Dušan Tadić je oborio rekord, pošto je upisao 106. nastup u dresu Srbije.

Kipar vs Srbija prijateljski meč Foto:Tanjug/AP Photo/Petros Karadjias

Međutim, na terenu je Kipar bio hrabriji, a i konkretniji u drugih 45 minuta. Pitas je prvi zapretio sa distance, ali je njegov šut otišao preko gola.

Kostić je u 50. minutu pogodio spoljni deo mreže, dok je Tadić u dva navrata tražio penal, ali ga nije dobio. Domaći su dvaput pokušavali sa distance, ali Rajković nije bio ugrožen.

U 65. minutu Kipar su centimetri delili od izjednačenja. Pitas je veoma snažno šutirao sa nekih 17 metara, ali je lopta zatresla stativu. Posle toga je Loizu centrirao, a malo je falilo da Milenković postigne autogol. I posle kornera bilo je opasno, ali se Srbija nekako odbranila.

U 82. minutu Loizu je pobegao odbrani Srbije, prišao je golu koji čuva Rajković, ali ga je Babić stigao i izbacio loptu u korner.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvu konkretnu šansu za Srbiju u drugom poluvremenu imao je Jović. On je lepo sebi stvorio prostor i šutirao, ali je lopta otišla tik pored stative.

Pred sam kraj viđene su dve ozbiljne prilike, po jedna na obe strane. Gaćinović je istrčao po levoj strani, promešao odbranu, ali je golman izleteo, skratio mu mogućnosti i na kraju odbranio udarac. Kipar je na drugoj strani imao stopostotnu šansu, ali je Pileas sa nekoliko metara pogodio Rajkovića.

U svakom slučaju, Srbija nije bila ubedljiva i nije popravila utisak nakon debakla u Moskvi, kada je Rusija bila bolja sa 4:0.

Kipar vs Srbija prijateljski meč Foto:Tanjug/AP Photo/Petros Karadjias

KIPAR – SRBIJA 0:1 (0:1)

(Milinković-Savić 7)

Stadion: AEK Arena

Sudija: Marko di Belo (Italija)

KIPAR (3-4-3): Mal – Karo (od 6. minuta Kiprianou), Gogić, Laifis – Andreu (od 46. Špoljarić), Kirijaku (od 88. Pileas), Kusulos (od 75. Artimatas), Koreja – Loizu, Pitas (od 88. Kakulis), Haralampus (od 83. Hristostomu)

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković – Milenković, Mašović (od 85. Eraković), Babić – Živković, Mijailović, Lukić (od 46. Jović), Kostić (od 63. Gaćinović)– Samardžić (od 46. Tadić), S. Milinković-Savić (od 76. Baždar) – Mitrović (od 63. Zdjelar)


BONUS VIDEO

KIPAR - SRBIJA 0:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare