Dušan Vlahović Foto:Alfredo Falcone / LaPresse / Profimedia

Valeri Božinov, bivši fudbaler Partizana, pričao je o Dušanu Vlahoviću, koji je jedan od najboljih igrača Juventusa, ali ima uspone i padove ove sezone.

Vlahović je bio u odličnoj formi, imao je seriju od osam golova na šest utakmica, ali je onda usledio pad. Protiv Napolija nije dao gol, pa je njegov tim izgubio, dok je protiv Đenoe (0:0) dobio dva žuta, odnosno crveni karton u kratko vremenskom periodu.

Juventus je zbog toga ispada kaznio Vlahovića, a sada je Božinov otkrio šta misli o srpskom napadaču.

„Znam ga, bio je mlad kada smo igrali zajedno. Ima veoma, veoma snažan karakter i veoma je svestan svojih sposobnosti, ali je takođe malo nervozan zbog čega često gubi na kvalitetu. Siguran sam da uvek želi da pogađa i pobeđuje, ali mora da raste. Ono što se dogodilo protiv Đenoe nije dobro zato što igra za veliki klub. Mora da ostane miran i da radi, mora da pokaže svoj bes pred golom i razvali sve. Nije dobro da uvek tako reaguje jer se očekuje da bude smireni lider. Sve oči su uprte u njega i neophodno je da bude primer čistog uma. To ne umanjuje činjenicu da mu je neophodna podrška, jer se tim kreće kao zajednica“, rekao je Božinov za italijanski „Tutomerkato“.

PROČITAJTE JOŠ:

Inače, Vlahović je ove sezone odigrao 27 utakmica za Juventus na dva fronta i postigao 15 golova uz tri asistencije.

Imao je Srbin i problema sa povredama, a propustio je i poslednje okupljanje reprezentacije Srbije.

Što se Božinova tiče, on je u Partizanu bio od 2015. do 2017. godine, a kroz karijeru je promenio veliki broj klubova. Nastupao je za Leče, Fjorentinu, Juventus, Mančester siti, Parmu, Sporting, Levski, Rijeku, Peskaru… Za reprezentaciju Bugarske upisao je 43 nastupa uz šest golova.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar