Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dragan Stojković Piksi obratio se javnosti dan pred meč Srbije i Luksemburga (subota, 18.00) u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Obraćanje selektora Srbije zakazana je za 14.15, a Stojković će se obratiti nedugo posle povratka iz Debrecina gde je Srbija slavila protiv Katara sa 4:0.

Objasnio je zbog čega smatra da je ovo jedan od najtežih mečeva.

„Rekao sam da će to biti jedan od najtežih mečeva u ovim kvalifikacijama. To je više poruka za moje igrače, najteže su ovakve utakmice koje su u javnosti unapred dobijene, a da bi se pobedilo morate da budete zaista na vrhunskom nivou tog dana. Smatram da je to veoma teška utakmica, ali možemo da prebrodimo i taj problem“, rekao je Stojković.

Gledajte Srbiju na SBB i EON platformi

Utakmica Srbija – Luksemburg ekskluzivno je dostupna za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama, a možete je pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže!

Promo

Upitan je da li ga je iznenadilo što Irska nema nijedan bod, a Luksemburg čak šest.

„Zaista ne razmišljam o protivnicima, razmišljam samo o Srbiji i to mi je najbitnije. Koliko ko ima bodova me ne zanima“, rekao je Piksi.

Istakao je da nema dileme oko startne postave.

„Znam od juče startnih 11. Znam ko će igrati, tu nemam nikakvu dilemu.“

Nije želeo da ističe nikog, pa ni Filipa Đuričića koji je upisao tri asistencije protiv Katara.

„Stalno govorim da smo tim i da moramo da gajimo kolektivni duh. Nije bitno ko će startovati, a ko će biti na klupi. Igrači se ponašaju i razumeju apsolutno to kako mi vidimo tim, što me jako raduje. Nije bitno ko će početi ili ući u igru važno je da Srbija igra lep fudbal koji će doneti rezultat.“

Govorio je i o publici na beogradskom duelu.

„Koliko god navijača da dođe sutra mi ćemo to poštovati, borićemo se za njih i igraćemo za njih.“

Nije želeo Piksi da otkriva ništa o startnoj postavi. Na pitanje o tome da li se može očekivati da Srbija igra sa dva napadača gotovo da je odbrusio „Možete da očekujete i tri“.

Ne smatra da je samo meč sa Luksemburgom bitan da se povrati poverenje javnosti.

„Ma ne samo ova utakmica. Mi moramo da ćutimo i da puno radimo. Da ćutimo i radimo. Da se borimo jer je to formula kako se vraća vera u srpski fudbal i kako reprezentacija može da pridobije podršku koja je veoma bitna. Poštujem mnogo ekipu Luksemburga, šest bodova koje imaju nisu slučajnost, sinoć smo svi treneri i ja gledali njihovu igru i analizirali, ekipa koja može da napravi problem, ali od nas sve zavisi. Mi ćemo najozbiljnije shvatiti sutrašnju utakmicu i nemam dilemu da će igrači dati svoj maksimum u tom momentu“, završio je Stojković.

Dušan Tadić se osvrnuo na kvalifikacije za Mundijal 2018. godine.

„I tad smo dobro krenuli, osetila se energija, da se vraća kult reprezentacije, da sve ide u najboljem mogućem toku. Razlika je što su sada Portugalci u grupi koji su bili evorpski šampioni. Bitno je da verujemo u sebe i da imamo samopouzdanja“, rekao je Tadić.

Istakao je da fudbalerima odgovara ovakav stil igre.

„Slažem se da ofanzivna napadačka igra nama odgovara. Od prvog dana od kada je Mister došao pokušava da nam pokaže da verujemo u to i da je to ispravan pravac u kom se fudbal razvija i mi možemo tu da profitiramo. Trudimo se da uradimo sve što zamisli.“

Istakao je da mu je svejedno da li igra ili ne i da je odlično fizički spreman.

„Prijalo mi je, ali navikao sam da igram na svaka tri dana, pa mi nije problem. Svejedno mi je, pa je najpametnije kako odluči selektor. Navikao sam da igram puno utakmica, ako ne odigram onda moram da odradim dobar trening da bih bio spreman za utakmicu kasnije“, iskren je Tadić.

Pozvao je kapiten „orlova“ navijače da dođu u velikom broju.

„Nadam se da će doći da nas podrže u što većem broju, voleli bi da bude što više navijača, da im pokažemo lepu igru i da uživaju, tako će i biti.“

Ističe da igrači moraju da ostanu u aktuelnom trenutku.

„Bitno je ići meč po meč, videli ste Portugal kako je izjednačio u 89. minutu, pa dao gol za pobedu u 96. Koncentrisani smo samo na sebe i da igramo lepo fudbal.“

Istakao je da su svi silno motivisani da igraju za Srbiju.

„Od kada je Mister došao oseti se ta energija, momci su našpanovani, ko god da igra želi da se pokaže maksimalno. Slušamo, upijamo, učimo… Vratio se kult reprezentacije, samo tako da nastavimo i nema greške“, poručio je Tadić uz osmeh.

Objasnio je koliko je bitno kada ima nekoliko igrača koji su u dobroj formi.

„Mnogo znači da si u dobroj formi, da imaš kontinuitet igara u klubu, fudbal je kolektivna igra, iz te igre svako treba da radi ono što mu je zadatak i svako će profitirati“, završio je Tadić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram