Foto: Starsport

Važna pobeda Partizana.

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu sa 2:1 u okviru 35. kola Superlige Srbije i nastavili borbu za titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli su ovom pobedom na kratko prestigli Crvenu zvezdu koja kasnije igra svoj meč.

Strelci za Partizan bili su Nikola Terzić u 4. minutu i Rikardo Gomeš u 42, dok je za Vojvodinu gol u trećem minutu nadoknade postigao Nešković koji je priznat nakon gledanja VAR-a.

Talentovani vezista Partizana je već na startu evrogolom kada je spoljnim delom pogodio suprotan ugao sa oko 20 metara doneo prednost crno-belima.

Posle nekoliko promašenih prilika u čemu je prednjačio Rikardo sa dve stopsototne šanse, napadač crno-belih se iskupio kada je posle kontranapada iz teške pozicije postigao sjajan gol.

Prilike su u prvom delu propustili i Natho i Miletić, dok je u drugom delu bilo mnogo manje uzbuđenja.

Dva tima sastaju se već u sredu u okviru polufinala Kupa Srbije, a domaćin će ponovo biti Partizan.

Foto: Starsport

Od starta je Prtizan krenuo agresivno sa željom da što pre reši pitanje pobednika i već posle četiri minuta, crno-beli su stekli prednost.

Izuzetno raspoloženi Nikola Terzić je posle dodavanja Meniga šutirao iz prve spoljnim delom noge i prelepim udarcem po zemlji pogodio kontraugao za 1:0.

Vojvodina se na kratko oslobodila pritiska i dva puta solidno zapretila, ali je Partizan ubrzo povratio dominaciju i krenuo da stvara šanse.

Prvo je Natho maestralno proigrao Rikarda koji je izašao jedan na jedan sa Rockovim, ali mu je golman Vojvodine u poslednjem trenutku skinuo zicer.

Usledio je novi pokušaj Terziča koji je na sličan način kao kod prvog gola pokušao da postigne i drugi, a potom smo videli furioznu završnicu prvog poluvremena ekipe Partizana.

Prvo je na asistenciju Terzića odličnu priliku imao Natho koji je sa peterca šutirao pravo u Rockova, da bi Izraelac još jednom proigrao Rikarda koji je i drugi put izbio sam ispred gola Vojvodine, a Rockov mu ponovo odbranio zicer.

Ipak, treći udarac nije mogao da zaustavi.

Rikardo je istrčao u kontranapad, ušao u kazneni prostor i posle dva driblinga kada je video da nema kome da doda, iz teške pozicije uputio fenomenalan udarac koji je od stative završio u mreži.

Trener Vojvodine se uhvatio za glavu,a u poslednjim trenucima je odličnu priliku imao i Miletić koji je posle prekida sa pet metara neometan šutirao pravo u golmana.

U nastavku smo gledali mnogo lošiji fudbal.

Vojvodina je ifgrala dosta bolje i ofanzivnije i na startu stvorila jednu solidnu šansu. Usledio je period rastrzane igre, ačinilo se u završnici da će Partizan još jednim golom da reši pitanje pobednika.

Međutim, nakon promašaja Markovića, usledile su velike šanse za Vukadinovića i Simića pre nego šro je Vojvodina postigla gol.

Posle gužve u trećem minutu nadoknade, Nešković je uspeo da ubaci loptu u mređu. Pogodak je u prvom trenutku poništen zbog ofsajda, ali je posle gledanja VAR-a priznat, ali više nije bilo vremena za senzaciju.

 Partizan – Vojvodina 2:1 (2:0)

(Terzić 4, Rikado 42 – Nešković 90+5)

Stadion: Partizana. Sudije: M. Milovanović

Partizan: Stevanović, Saničanin , Miletić, Urošević, Miljković (od 65. Lutovac), Jevtović, Zdjelar (od 46. Fejsa), Natho (od 60. Jojić), Menig (od 60. Marković), Terzić, Rikardo.

Vojvodina: Rockov, Maksimović (od 46. Topić), Stevanović, Kovačević (od 46. Jeličić), Zukić, Đorđević. Simić, Bastajić (od 61. Nešković), Lazerević (od 61. Bjeković), Vukadinović, Vukčević.

Superliga Srbije, 35. kolo

Subota

Partizan – Vojvodina 2:1 (2:0)

(Terzić 4, Rikardo 41 – Neković 90+5)

17.00 Crvena zvezda – Radnički Niš

Ponedeljak

17.30 Čukarički – Voždovac

Petak

TSC Bačka Topola – Napredak 2:0 (0:0)

(Mirčevski 58, Banjac 59)

Standings provided by SofaScore LiveScore

PARTIZAN - VOJVODINA 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare